Det var flera Dalenbor som vaknade av att flera skott ven genom luften på fredagsmorgonen. Polisavspärrningarna håller folk borta från att gå närmare, samtidigt som polisen genomför tekniska undersökningar.

En kvinna som bor granne med den beskjutna lägenheten säger att en familjemedlem vaknade hemma hos henne när det small.

– Polisen var här och frågade vad vi sett och hört. Jag är så skärrad, har inte hunnit äta frukost. Nu skjuts det ju överallt i Stockholm, men jag är ändå jätteförvånad att det skjutits på vår gård, säger kvinnan.

Vill inte flytta

Hon är tacksam över att polisen var på plats direkt efter skottlossningen.

– Det känns bra att de kom så snabbt. Men även fast det här har hänt nu så vill jag inte ta mitt pick och pack och flytta. Vi har så bra gemenskap i området. Alla känner alla och barnen har sin trygghet här. Vi är stolta över vår gård och det hade lika gärna kunnat hända i vilket område som helst, säger grannen. 

Enligt polisen var det flera personer, bland annat barn, i lägenheten som besköts men ingen skadades fysiskt. Polisen säger också att en okänd gärningsperson lämnade platsen efter händelsen.

Vid 11-tiden på förmiddagen var ingen gripen misstänkt för dådet, som polisen rubricerar som försök till mord. Polisen jobbar nu för att kartlägga vad som hänt och om det finns kopplingar till tidigare skottlossningar som inträffat i Stockholm den senaste tiden.

Under fredagseftermiddagen och fredagskvällen kommer områdespoliser och personal från stadsdelens resursgrupp att befinna sig i Dalen som en trygghetskapande åtgärd.