– Det var ett oerhört svårt beslut, men efter tio år i SFK känner jag att det är dags att pröva på något nytt. Tjänsten på SvFF rör frågor som jag verkligen brinner för och som är viktiga för svensk fotboll, säger Micke Thorstensson till klubbens hemsida.

Han är fotbollsfostrad i Kärrdals IF, och fick senare chansen att spela allsvensk fotboll för AIK 2009–2010. 2012 återvände Mikael Thorstensson till Sollentuna, som klubbchef för den nybildade klubben.

– Jag var med och drev sammanslagningen av Sollentuna United och Sollentuna Fotboll IF och när sammanslagningen var ett faktum sökte jag tjänsten som klubbchef. Med facit i hand var det ett modigt beslut av dåvarande styrelser att ge så mycket ansvar till en 27-åring.

Spelande klubbchef i fem år

De första fem åren efter återkomsten var Mikael Thorstensson spelande klubbchef och 2016 var han med och spelade upp SFK i Ettan när herrlaget vann division 2. Efter det blev det ett år i Ettan Norra innan han valde att avsluta spelarkarriären och enbart satsa på klubbchefsrollen.

Vid årsskiftet gjorde SFK en omorganisation och sedan dess är Mikael Thorstensson sportchef för både herr- och damlaget. Nu gäller det för klubben att hitta en ersättare.

– Det är förstås alltid en förlust när bra människor försvinner, men jätteroligt för Micke och även ett bevis på att vi gör något bra när vi kan förse svensk fotboll med bra människor, säger SFK:s klubbchef Stefan Burman.

Efter sommaren lämnar Mikael Thorstensson Sollentunavallen för fotbollförbundet i Solna, men han kommer att fortsätta följa fotbollen i Sollentuna.

– Det ska bli underbart att kunna gå ner till sportfältet eller Vallen och bara njuta av att se fotboll. Sollentuna är mitt hem och fotbollen har funnits med mig genom Kärrdals IF, Edsbergs IF, Turebergs IF, Sollentuna United och Sollentuna FK, säger Mikael Thorstensson.