– När jag började i maj var mitt främsta uppdrag att jobba­ fram en organisation som var modern och mogen­ att möte de utmaningar klubben har – med många medlemmar, många önskemål, och många behov, säger­ SFK:s klubbchef Stefan Burman.

Resultatet blev en ny struktur med gemensam sportchef för herr- och damlagen, liksom för pojk- och flickakademierna.

Detsamma gäller de geografiska lagen där en person har ett övergripande ansvar för både pojkar och flickor i åldern 12–19 år, och en person ansvarar för alla lag i åldern 6–11 år.

– Nu blir vi en enhet, vi blir starkare tillsammans, säger Stefan Burman.

Mikael Thorstensson, tidigare sportchef för herrlaget och för de yngre pojk- och flicklagen men numera i stället sportchef för herr- och damlagen, tror på den nya modellen.

– Ja, det är ovanligt att ha samma sportchef för herr och dam, men jag tycker att det sänder rätt signaler, säger han.

Tre medarbetare slutar nu

Totalt handlar det om sju tjänster och alla som var anställda­ erbjöds en roll i den nya organisationen berättar Stefan Burman. Tre av dem tackade nej och lämnar nu klubben.

De är kanslichefen Christian ”Crippe” Greus som har verkat i Sollentunafotbollen i 33 år och de senaste tio som anställd i SFK, Erik ”Atilla” Börjeson som har varit­ anställd­ nästan lika länge och senast var sportchef för pojklag i åldrarna 13–19 år, och Louise Schillgard som var sportchef för damlaget och för flicklag i åldrarna 13–19 år.

Utöver dessa tre har ytter­ligare flera personer sagt upp sig från SFK under det senaste året.

Mitt i har sökt Erik Börjesson och Louise Schillgard utan framgång, medan Christian Greus har avböjt att kommentera.

– Vi har inte sagt upp någon­, men deras agerande gör att jag bara kan konstatera att de inte är nöjda med den roll de erbjöds, säger Stefan Burman.