Nu står det klar att butikerna Hollister, Superdry och Dressmann lämnar eller har lämnat Gallerian på Hamngatan. Hollister lämnar Sverige helt på lördag (23/1) och stänger även sin butik i Täby för att satsa mer på e-handel. Presskontakten på Dressmann uppger "dålig lönsamhet över tid" som anledning till att de har stängt.

"Dialoger pågår nu med ett flertal aktörer och vi kommer att offentliggöra en ny retailaktör inom kort. Det är naturligtvis tråkigt när uppskattade varumärken flyttar ut men det ger oss samtidigt möjlighet att utveckla utbudet i Gallerian" skriver centrumchefen Cecilia Åkesson i ett mejl.

https://www.mitti.se/nyheter/tufft-for-galleriorna-i-city-butiker-har-valt-att-stanga/lmtdw!8451517/

Och det är tufft för flera hyresgäster i Gallerian.

"Eftersom det är färre människor i rörelse är situationen för flera av våra hyresgäster fortsatt tuff, framför allt för sällanköpshandeln och besöksnäringen".

Satsar på hemleverans

Vidare skriver Cecilia Åkesson att de tillsammans arbetar för att hitta trygga lösningar, bland annat genom en hemleveranstjänst.

Hon säger även att de under det senaste halvåret välkomnat ett flertal nya ställen till Gallerian. Bland annat frisörer och restauranger. "På en så stor handelsplats som Gallerian är det naturligt att det sker förändringar i utbudet, det är något vi ser positivt på eftersom det ger oss möjlighet att utveckla platsen" .