Träd har huggits av på mitten i både Margaretaparken och Lindeparken. I Margaretaparken rörde det sig om en rönn, en gran och en björk, i Lindeparken enbart om björkar. Och nu, senast, har sex björkar i Kärrtorpsparken blivit nedsågade.

Händelsen i Kärrtorp kommer att polisanmälas, berättar Lotta Karlsson som är parkingenjör på Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

– En medborgare har uppmärksammat oss på att någon har sågat ner träden. Det handlar om sex av sju björkar som vi planterade förra hösten, säger Lotta Karlsson.

"Vi har ingen aning"

Varför den som sågat av eller huggit ner björkarna har lämnat en kvar är oklart.

– Missade personen att den fanns där eller lämnades den avsiktligt? Vi har ingen aning, säger Lotta Karlsson, som samtidigt kommer med beskedet att alla träd ska återplanteras:

– Jag har gjort en beställning i dag. Så nu handlar det bara om att träden ska hinna komma så att vi kan plantera dem. Man kan göra det ända tills det blir tjäle i marken.

När Mitt i pratade med polisen om träden i Enskede-Årsta i förra veckan så fanns inga spår efter någon gärningsman, man har heller ingen aning om motivet. Inte heller parkingenjören Lotta Karlsson kan komma på någon förklaring.

– De flesta vill ju ha träd i parker, säger hon.

Trädsabotaget i Kärrtorp har uppmärksammats i en lokal grupp på Facebook. "Tråkigt" och "avskyvärt" är några av flera kommentarer där.