Trädet välte ner över en gång- och cykelbana. En person fick stammen över sig. Foto: Brottsplats Stockholm

Träd välte – rakt över person

Under torsdagen välte ett träd i Bro. En person råkade få trädet rakt över sig och fick föras till sjukhus.

  • Publicerad 14:18, 13 jan 2022

Det var klockan 13.26 på torsdagen 13 januari som räddningstjänsten fick larm om att ett träd hade vält i Bro norr om Stockholm.

Olyckligtvis föll trädet rakt på en person. Enligt vittnen på plats inträffade detta på Råbystigen, nära en busshållplats.

– Vi fick larm om detta och på plats låg trädet över en person, säger Lisen Sessler, ledningsoperatör vid Räddningscentral Mitt.

Enligt henne var personen vaken och talbar och togs omhand av sjukvården. Personen transporterades i ambulans till sjukhus.

Kommunen kallar in arborist

På Upplands-Bro kommun känner man till händelsen och har haft personal på plats.

– Det är en poppel som ramlat. Det är rotröta, det ser jag på bilder som jag fått till mig, det är inga rötter som ha gått med, säger Jan Helghe, nytillträdd chef för Gata, park och trafik-enheten på Upplands-Bro kommun.

Helghe uppger att det har varit driftpersonal på plats samtidigt som räddningstjänsten.

– De sågade trädet i mindre delar och förflyttade det. Vägen ska också vara framkomlig är den informationen jag fått.

Vad händer nu?

– Vi har kallat in en arborist för att gå igenom vårt poppelbestånd. Vi kan såklart inte punktmarkera alla våra träd men får vi sådana här indikationer på att rotröta förekommer tycker jag det är en bra sak att göra, säger Jan Helghe.

Mitt i kontaktade räddningstjänsten på nytt vid 16-tiden för att fråga om skadeläget för personen. Då uppger man att den drabbade "klagade på smärtor i benet", men har i övrigt ingen mer information att ge.

Äldreboende bland framtidsprojekten

Det rivs och byggs fortsatt i Håbo. Vi frågade kommunen vad som är på gång.söndag 22/5 8:30

Så många har flytt till Håbo

Håbo har öppnat famnen för flyktingarna från krigets­ Ukraina. Det visar nya siffror från Migrationsverket.lördag 21/5 8:30