E4:an var vid 15-tiden på torsdagen helt avstängd i södergående riktning efter en trafikolycka vid trafikplats Glädjen. Framkomligheten norrut var också begränsad.

Enligt Trafikverket är uppemot 20 bilar inblandade i olyckan och en skyddsbil från Räddningstjänsten på plats för att stänga av vägen och leda om trafiken.

– Trafiken leds om vid avfart 176 och runt via Carlslund i Väsby, säger Fredrik Mellajärvi, kommunikatör på Trafikverket.

Prognosen är att trafiken ska vara i gång igen vid klockan 16.

Trafiksituationen på E4 har varit besvärlig under eftermiddagen. Vid 14.16 inträffade en olycka vid avfart 179 i höjd med Rosersberg, med flera fordon inblandade i båda körfälten. Polis var vid 15-tiden fortfarande på plats.

Även för den olyckan beräknas prognosen till klockan 16 för framkomlighet i båda körfälten.

–  Det är mycket stor påverkan på trafiken nu. Det är i princip köer hela vägen från trafikplats Bredden i Väsby och norrut fram till södra avfarten till Märsta, säger Fredrik Mellajärvi.

Det finns uppgifter om besvärligt väglag. Är det halka som orsakat olyckorna?

– Det är fläckvis halt, och där det är skugga fryser det på. Men det är svårt att uttala sig om de exakta olycksorsakerna, säger Fredrik Mellajärvi på Trafikverket.

https://www.mitti.se/nyheter/varning-for-snosmocka-i-stockholm/repuaB!5xEUmXJjm94qpCC9H0Gj2A/