MASSKROCK. Många bilar har krockat på E4:an, enligt Trafikverket. (Obs: Genrebild) Foto: Mostphotos

Tjugotal bilar i krock vid trafikplats Glädjen

Ett tjugotal bilar har krockat på E4:an i höjd med trafikplats Glädjen under torsdagseftermiddagen. Flera personer har enligt polisen förts till sjukhus med oklara skador.

  • Publicerad 14:55, 28 jan 2021

Det är mycket stor påverkan på trafiken nu.

E4:an var vid 15-tiden på torsdagen helt avstängd i södergående riktning efter en trafikolycka vid trafikplats Glädjen. Framkomligheten norrut var också begränsad.

Enligt Trafikverket är uppemot 20 bilar inblandade i olyckan och en skyddsbil från Räddningstjänsten på plats för att stänga av vägen och leda om trafiken.

– Trafiken leds om vid avfart 176 och runt via Carlslund i Väsby, säger Fredrik Mellajärvi, kommunikatör på Trafikverket.

Prognosen är att trafiken ska vara i gång igen vid klockan 16.

Trafiksituationen på E4 har varit besvärlig under eftermiddagen. Vid 14.16 inträffade en olycka vid avfart 179 i höjd med Rosersberg, med flera fordon inblandade i båda körfälten. Polis var vid 15-tiden fortfarande på plats.

Även för den olyckan beräknas prognosen till klockan 16 för framkomlighet i båda körfälten.

–  Det är mycket stor påverkan på trafiken nu. Det är i princip köer hela vägen från trafikplats Bredden i Väsby och norrut fram till södra avfarten till Märsta, säger Fredrik Mellajärvi.

Det finns uppgifter om besvärligt väglag. Är det halka som orsakat olyckorna?

– Det är fläckvis halt, och där det är skugga fryser det på. Men det är svårt att uttala sig om de exakta olycksorsakerna, säger Fredrik Mellajärvi på Trafikverket.

Varning för snösmocka i Stockholm