Från onsdagen 31 maj och fram till lördagen 3 juni kommer det vara fullt ös på Spånga IP, när Järvaveckan återigen arrangeras.

I år är temat för veckan "Morgondagens Sverige", och hittills har alla partiledare förutom Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) bekräftat sin medverkan. För KD kommer socialminister Jakob Forssmed hålla tal, men vem som representerar M är ännu inte offentligt.

Nu meddelar arrangörerna dock att en stor del av de kulturella programpunkterna är spikade och klara. Bland annat kommer artisten Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, och rapparen, dansaren och koreografen Imenella att stå på scen.

– Järvaveckan är en av alltför få arenor där det riktiga Sverige kan mötas. Det är en korsväg av klass, bakgrund, övertygelse och preferens. I den tid vi nu befinner oss där uppfattningar, fördomar och osanning sliter djupare avstånd mellan oss är det en ära att få komma dit, lyssna och bidra, säger Jason Diakité i ett pressmeddelande.

Kommer bli minnesvärt

Timbuktu och Imenella görs sällskap av bland andra Bavé och Tensta Gospel Choir.

Bavé, som bland annat vunnit "Framtidens artist" på årets P3 guld, beskrivs av arrangörerna som en "mångfacetterad artist som har skapat ett helt eget sound".

Ahmed Abdirahman, grundare och vd för Järvaveckan, är stolt.

– Vi är glada över att kunna presentera en sådan fantastisk lineup av artister på Järvaveckan i år. Timbuktu är en ikon i svensk musik och Imenella och Bavé representerar en ny generation av talangfulla artister. Tensta Gospel Choir är hem och trygghet för många av oss i Sveriges förorter. Vi ser fram emot deras framträdanden och jag är övertygad om att årets Järvavecka kommer att bli en av de mest minnesvärda hittills, säger han i pressmeddelandet.