Klubbchef. Lennart Sjöberg framför platsen där padelbanorna planeras att anläggas under 2020. Foto: Anton Kyhlbäck

Tennisklubben vill bygga padelbanor

Danderyds Tennisklubb planerar att anlägga två paddelbanor och tre nya tennisbanor. Bygget kan börja redan nästa år.

  • Publicerad 08:00, 7 nov 2020

Intresset för padel fortsätter.

Till nästa höst hoppas Danderyds tennisklubb inviga två nya padelbanor, som ska byggas på parkeringen intill anläggningen. Utöver det planeras även tre tennisbanor med grus.

Klubbchefen Lennart Sjöberg berättar att deras medlemmar under en tid visat intresse för den nya sporten, och att många tränar den redan idag.

– Det är ett bra komplement till tennis och kan vara bra för någon som har svårt för tennis, säger han.

– Jag spelar helst tennis själv, men om jag ska spela med flera kompisar då spelar jag gärna padel. Det är en social verksamhet, och vi är en familjär klubb.

Mellan 2018 och 2019 dubblerades antalet bokade timmar på padelbanorna i Sverige, enligt Svenska padelförbundet.

Lennart Sjöberg berättar att klubben började skissa på de nya planerna redan för två år sedan. Framförallt för att möta det generellt höga intresset i klubben.

– Vi har ungefär 1700 medlemmar varav 75 procent är aktiva. Det är ett väldigt högt tryck på träningsverksamheten, och då har vi sett att vi behöver göra något.

Sedan innan förvaltar klubben Danderyd kommuns sex utomhusbanor, vid Klingsta park och gymnasiet.

I december hoppas klubben på ett slutgiltigt beslut från byggnadsnämnden, innan arbetat kan komma igång under våren. Tennisbanorna vid den nedre parkeringen väntas stå klara till våren 2022.

– Vi har vuxit väldigt mycket och är nu den fjärde största tennisklubben i Stockholm. På det här sättet kan vi skapa en året-runt-verksamhet och en plats där det spelas mer tennis, och så padel, säger han.