Fönstren är fortfarande övertäckta. Snickarna monterar det sista inför öppningen.
Café Pascal öppnar sitt fjärde fik i Stockholm. Den här gången på Gävlegatan, nära det första av de Norra tornen.
Den som tar en kopp kaffe i baren kommer att kunna se rakt in i det nya rosteriet som ska förse alla Pascalkaféer med kaffe.
– Det finns inget annat ställe i Stockholm, eller knappt ens i Sverige, där man kan gå in på ett kafé och samtidigt se verkstaden där man rostar kaffet, säger Arman Seropian, en av tre syskon som äger fiken.
– För byggnaden blir det lite "back to the roots". När den byggdes på 1950-talet var det ett verkstadskollektiv här, sedan har det mest varit kontor. Nu blir det verkstad igen.
Rosteriet kommer att förse alla Pascalfik med egenrostat kaffe.
Cafe Pascal
Fyra Pascal
Maskinerna ger lokalerna en industriell känsla, men trots att det är Pascals fjärde ställe understryker Arman Seropian på att det är långt ifrån lika storskaligt som många andra kafékedjor.
– Inget ont om någon, men för oss handlar det inte om copy-paste. Alla enheter ser olika ut.
Syskonen Seropian öppnade det första fiket vid Odenplan 2014, där var det lite mer fokus på mat. Det följdes av ett på Södermalm med bageri och ett litet hål i väggen för kaffe på Östermalm.
Rosteriet blir den sista pusselbiten.
– Sedan är det klart.
Det första av Pascals fik öppnade syskonen Seropian på Norrtullsgatan. Nu sluts cirkeln på Gävlegatan.
Petter Bäcklund
Ett mikrorosteri
De senaste tre åren har de rostat sitt kaffe själva men hyrt andras maskiner. Med sitt nya mikrorosteri kommer de att kunna förse kontor och restauranger i närheten med kaffe. Målet är att få igång försäljningen på internet och att få ut bönorna till fik i Europa. Som en fjäder i hatten finns deras kaffe till exempel på kafé Barnum i Rom.
Totalt siktar de på att rosta runt 20 ton bönor per år.
– Det kanske låter mycket men det är en droppe i havet. Cirkeln är definitivt sluten, det här är vårt sista steg med Pascal, säger Arman Seropian.