Om ett år kan "Racehall Stockholm" välkomna sina första fartentusiaster till Sveriges största inomhusbana för gocart.

Inne på Tyttinge gårdsväg är bygget är i full gång. Den tre hektar stora markytan är schaktad och inom kort kommer det börja byggas på den tidigare åkermarken precis intill kommungränsen mot Södertälje, på den södra sidan av Södertäljevägen och mitt emot golfbanan.

När den 7 500 kvadratmeter stora anläggningen är klar kommer den att ha en gocartbana som är en kilometer lång och rymmer 30 fordon samtidigt.

– Det handlar om väldesignade banor och gokarts med hög prestanda för snabba varvtider i säkra omgivningar. Att dessutom ha en restaurang i anslutning gör att vi kan förena passionen för sport, god mat och skapa minnesvärda stunder för alla som besöker oss, säger Flemming Grene Thomsen, Racehalls vd, i ett uttalande.

Se race:n på tv

En trappa ovanför banan öppnar också restaurangen O'Leary's med 170 platser och besökarna kommer att kunna följa det som händer på banan både via TV-skärmar och panoramafönster.

Ferdi Korkmaz är franchisetagare för O’Learys.

– Vi är glada över att kunna erbjuda både lunch- och middagsgäster en kombination av adrenalinkickar och högklassig matupplevelse, säger han.

Racehall Stockholm innebär ca 60 nya arbetstillfällen i kommunen.