I maj förra året skrev Mitt i om Carina Länks formgivning av frimärken. Men det visade sig skapas frimärken på fler håll i Bagarmossen.

Bakom årets första frimärken finns nämligen tre Bagisbor. När dessutom Henning Trollbäck som haft flera frimärksjobb senaste åren ansluter, möter Mitt i fyra personer på Lagaplan med det ovanliga uppdraget. Och mer skall komma.

– Det är lite lustigt. Men det verkar som att Bagis dragit till sig många som jobbar med illustration, grafisk form, skrivande med mera, säger Gustaf Öhrnell Hjalmars.

Gått Konstfack

Förutom Bagarmossen gemensamt har de alla gått Konstfack med vilka Postnord haft kurssamarbete. Det blev början till uppdragen för både Henning och Gustaf. För Carina och Daniel har jobben kommit på andra vägar.

Hur är det att se sina egna verk på brev och paket?

– Senast i går fick jag hem ett paket med mina frimärken. Det är roligt både att få och skicka, säger Daniel Bjugård.

Gustaf fick denna gång i uppdrag att illustrera SIS (Svenska institutet för standarder) 100-årsjubileum. De jobbar med standarder för bland annat mått, säkerhet och datumskrivning vilket kan låta som en knepig uppgift, men det blev roligt berättar han.

– Utmaningen var att göra hur något tekniskt syns i folks vardag. Att få till en igenkänningsfaktor, säger Gustaf.

Fler frimärksskapare från Bagis

En del av märkena letar sig utomlands. En padda som Henning Trollbäck lånade som modell från Söderbysjön hamnade på ett frimärke förra året och fick dessutom vara med i en internationell tävling med andra paddfrimärken.

– Frimärkena blir ett sätt att nå ut, säger han.

När Mitt i lämnat Lagaplan kommer ett sms från Henning Trollbäck. Han har kommit på ytterligare frimärksskapare från Bagis: "Och just det! Det finns i alla fall två till i Bagis som jobbat med frimärken."

Därmed kan även Siri Ahmed Backström och Emmelie Golabiewski läggas till listan. Fortsättning följer?