Frihamnen

Stadens 400-årsjubileum ska firas med dunder och brak. En del i folkfesten är Jubileumsfestivalen som bjuder på en rad olika artister från när och fjärran under ett par dar i juni.

Nu är det klart att brittiska Suede blir finalnumret på festivalens första dag i Frihamnen. 

Suede slog igenom på 90-talet med tidsdefinierande klassiker som Beautiful Ones, Animal Nitrate och Trash.

Sångaren Brett Anderson blev en av det decenniets mest omtalade och ikoniska frontfigurer. Efter att ha legat lågt stora delar av 00-talet återförenades London-kvintetten 2010 och så sent som hösten 2022 släpptes deras nionde album Autofiction.

Under våren 2023 har gruppen gjort en hyllad turné i England och kommer som sagt till Göteborg för en exklusivspelning 2 juni.

Klart: Artisterna på Way Out West gratisfestival

First Aid Kit, Parham, Amason, Alex G och d4vd. Det är artisterna som intar scenen när Way Out West gästspelar i Frihamnen under Jubileumsfestivalen i juni.

Jubileumsfestivalen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som bjuder på en rad olika artister under ett par dar i juni. 

En av kvällarna tar Way Out West över scenerna och sätter sin prägel på Frihamnsområdet.  

– Vi är fantastiskt glada över det här samarbetet med Way Out West, som har berikat Göteborg och Slottsskogen med Sveriges kanske främsta musikfestival sedan 2007. Besökarna får uppleva ett Way Out West med fri entré och utan åldersgräns, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival i ett pressmeddelande.

Pressbild

På listan över artister som Wow bjuder på finns; Systrarna Klara och Johanna Söderberg med First Aid Kit men även Amason, d4vd och Alex G.

Publiken får också uppleva Göteborgssonen Parham som beskrivs som en av vår tids mest inflytelserika hiphop/R&B-stjärnor:

"Med sin unika röst och förmåga att skriva texter som både tillfångatar och berör är han äntligen tillbaka med ett nytt album under 2023. De redan släppta singlarna skvallrar om att han har något stort på gång."

Alex G. Beskrivs som Philadelphias mest orädda indierockare.

Alex G. Beskrivs som Philadelphias mest orädda indierockare.

Chris Maggio

Göteborgs Jubileumsfestival

När: 2–5 juni. 4 juni tar Way Out West över området

Var: På ett 70 000 kvadratmeter stort område i Frihamnen.

Vad: Jubileumsfestivalen har fri entré och är öppen för alla åldrar. Det bjuds på tre scener, stort matutbud, aktiviteter och upplevelser för hela familjen.

Källa: Göteborg & Co