Göteborgs 400-årsjubileum firas i inte mindre än tre månader mellan juni och september. Jubileumsfestivalen inleder festligheterna i början av sommaren och bjuder på en rad välkända artister. 

Göteborgarna Sarah Klang och Jens Lekman & Burnstein Orchestra äntrar scenen följda av Gällivare-fenomenet Hooja och norska Sigrid. Dessutom kommer Göteborgssonen Albin Lee Meldau att vara på plats och ta emot Lasse Dahlqvist-sällskapets stipendium. 

Sarah Klang. Göteborgaren uppträder när staden firar 400-år i sommar.

Sarah Klang. Göteborgaren uppträder när staden firar 400-år i sommar.

Fredrika Eriksson

– Vi startar sommaren med århundradets festival mitt i Göteborg. Staden bjuder på en riktig folkfest med allt ifrån internationellt kända artister till göteborgska stjärnor. Vi är riktigt taggade, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Jubileumsfestivalen. 

En av kvällarna tar dessutom Way Out West över scenerna och sätter sin prägel på Frihamnsområdet.  

– Way Out West är synonymt med Göteborg och vice versa, och det känns minst sagt ärofyllt att få vara en del 400-årsfirandet. Under vår kväll i Frihamnen kommer vi att skapa ett Way Out West i miniatyr, som förhoppningsvis kommer ge fler en smak av det vi gör i Slottsskogen andra helgen i augusti”, säger Filip Hiltmann, marknadsansvarig för Way Out West. 

Albin Lee Meldau.

Albin Lee Meldau.

Fredrik Skogkvist