Som Mitt i har skrivit tidigare stänger Studentpalatset vid Odenplan i juni i år. Anledningen är att Stockholms universitet har sagt upp avtalet med Akademiska hus. Stockholms studenters centralorganisation, SSCO, som driver verksamheten och förvaltar byggnaden, har riktat skarp kritik mot beslutet. De menar att en knutpunkt för Stockholms studenter går förlorad. Några studenter har dessutom ordnat en namninsamling för att ha kvar Studentpalatset. I dag har cirka 2000 personer skrivit under.

https://www.mitti.se/nyheter/studentpalatset-vid-odenplan-stanger/reptld!7QEEaLrtDaeDSaUliQ4o6Q/

Magnus Huss är affärsområdeschef på Akademiska hus och han säger att de ser över olika alternativ om inte något annat lärosäte vill ta över rodret från Stockholms universitet.

– Vi för en dialog med de andra universiteten och högskolorna som finns i huset om hur de ser på situationen. Helst vill vi få till något med dem men vi har full förståelse för situationen just nu i pandemitider – många platser står tomma. Och hur det kommer se ut på lång sikt är svårt att veta, säger Magnus Huss, och fortsätter:

– Om inget lärosäte vill fortsätta med Studentpalatset så får vi försöka hyra ut lokalerna på marknaden, och då är det svårt att säga vad det kan bli för verksamhet. På sikt kan det bli så att vi säljer byggnaden.