Tre personer fick uppsöka sjukhus efter att ha öppnat en försändelse som kommit till kommunhuset i Kungsängen. Foto: Niklas Loman / Läsarbild

Stor insats efter brevlarm – personal till sjukhus

Ett stort räddningspådrag ryckte ut till kommunhuset i Kungsängen på tisdagen. Tre anställda fick uppsöka vård efter att de varit i kontakt med den inkommande posten. På eftermiddagen uppgav polisen att inget farligt påträffats och att insatsen avslutats.

  • Publicerad 11:53, 16 nov 2021

Både polis, räddningstjänst och sjukvårdspersonal larmades till kommunhuset i Upplands-Bro efter att tre personer börjat må dåligt efter att ha öppnat ett paket.

–Det ska röra sig om försändelse med vitt pulver. Och ett antal personer mår dåligt som har kommit i kontakt med det här, sa Peter Tistam, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral, strax efter att larmet kom vid 11-tiden på tisdagen.

Inledningvis uppgav räddningstjänsten att man avvaktade sin kemstation för att närmare undersöka vad som hade hänt.

Åkt till sjukhus

Det var i samband med att posten öppnades under morgonen som tre medarbetare fick lätta symptom, såsom illamående och yrsel, berättade kommunen på sin hemsida.

Medarbetarna kontaktade sjukvården "och har åkt till sjukhus för bedömning och kontroll”, skrev de vidare.

Kommunens kommunikationschef Sara Eklind uppgav för Mitt i att man utrymt plan fyra i kommunhuset. Hon berättar också att det är på denna våning som de aktuella medarbetare drabbades av symtom då de öppnade posten.

– Rutinen är att posten öppnas vid 8-tiden, då är de tre registratorer som gör det. Sen efter några timmar fick dessa tre symtom på lätt illamående och yrsel. Då skickade deras chef dem till sjukhus för kontroll, sa Sara Eklind.

Kommunen: "Vi dementerar att det skulle röra sig om ett vitt pulver"

Från kommunens sida ville man samtidigt dementera uppgiften att det skulle röra sig om något form av pulver.

– Vi dementerar att det skulle röra sig om ett vitt pulver. Det här har jag dubbelkollat med de aktuella medarbetarnas chef. Så jag vet inte var den informationen kommer ifrån, sa Sara Eklind.

Senare på eftermiddagen, klockan 14.45, så uppgav polisen på sin hemsida att insatsen avslutats. De skriver: ”Det har inte påträffats något farligt och ingen anledning att anta att brott begåtts”.