Det är sällan man stöter på en berömd dj i en sjukhuskorridor. Men på Karolinska i Huddinge kan det hända. Sedan september arbetar Sanna La Fleur Engdahl här.

Under pandemin har hon bytt studior och klubblokaler mot sjukhusmiljö. Lite oväntat, om man inte känner till hennes bakgrund.

– Jag har en magister i klinikorienterad farmaci och farmakoterapi. Jag jobbade som farmaceut i ett par år innan jag valde musiken, som är min stora passion. Nu har jag tagit upp yrket igen. Det känns bra att kunna bidra under pandemin och jag tycker verkligen att det är roligt, säger hon.

Trivs i Älvsjö

I höstas gick flyttlasset till Älvsjö, som en god vän talat mycket gott om. Här trivs hon och resten av familjen fint, med bra förbindelser in till stan och skog in på knuten.

Kontrasten är stor mot Berlin som har varit hennes hem i tolv år och en bas att återvända till efter turnéerna runt om i världen.

Men i mars tog det livet slut.

– Jag hade rest till USA för att göra en turné. Så tog coronapandemin fart och allt ställdes in på bara några dagar. Vi återvände till Berlin, och där blev det lockdown. Och jag tänkte att det här blir långdraget, berättar Sanna La Fleur Engdahl.

Gillar sjukhusmiljön

Hon och hennes man hade redan innan pratat om att flytta hem till Sverige. Pandemin påskyndade processen och i början av sommaren kom de hit, med sin 5-åriga dotter. Sanna La Fleur Engdahl sökte arbete som farmaceut och fick snabbt en anställning.

– Det är väldigt roligt. Vi är ett bra team som arbetar tillsammans, med läkemedelssupport till vården. Jag tycker också om sjukhusmiljön och jag lär mig mycket nytt, säger hon.

Album på gång

Men musiken ligger inte i träda. Ett album är på gång. Det kommer i höst och rymmer både "låtar för hemmalyssning och dansgolvshitar".

– Min passion för musiken har ökat under den här tiden. Jag levde min dröm men behövde den här pausen från turnéer och uppträdanden. Hur framtiden blir vet jag inte. Jag passar på att njuta av den här tiden nu, med vardagsliv och rutiner, säger hon.