Som vanligt händer en massa på Reflexen i Kärrtorp. Bland annat blir kulturhubben en del av Stockholm Jazz Festival under två dagar där bland andra en trio bestående av saxofonisten Per "Texas" Johansson, vibrafonisten Mattias Ståhl och trummisen Konrad Agnas är bokade 13 oktober.

Den som gillar den judiska musikgenren klezmer och folkton i allmänhet har annars chansen fredagskvällen den 29 september när den polska trion Kroke spelar.

Gillas av giganter

Deras musik har beskrivits som både unik och filmisk och den som är nyfiken på vad som intresserar Peter Gabriel, Steven Spielberg och David Lynch får vara på tå. Spelningen arrangeras i samarbete mellan Teater Reflex och folk- och världsmusikarrangören Stallet.

"Krokes identitet är djupt rotad i klezmermusiken. Sedan trion bildades i början av 90-talet har gruppen gjort succé på scener och festivaler världen över med sina nyskapande improvisationer och suggestiva sound. Numera hämtar Kroke även influenser från jazz, klassiskt och annan folkmusik och har hyllats för sitt sätt att korsa genregränserna. Det liknar inte någonting annat du har hört." skriver man bland annat ii presentationen av Kroke.