– Jag är så glad att jag vågade börja, att jag satsade och bara körde, säger den 35-åriga Häggviksbon.

Lokaltidningen Mitt i berättade om sömncoachen Malin King i våras, då hennes företag bara var ett halvår gammalt.

– I Sverige är det nästan standard att barn ska sova dåligt, det är som att det ska vara så. Men man går ner sig om man inte får sova, man kan bli deprimerad. Att hjälpa föräldrar ur det är väldigt givande, sa Malin King då.

Snabb tillväxt

I november 2021 startade hon företaget Sovande barn som erbjuder samtal och kurser för föräldrar som vill ha hjälp med barnens sömn. Det visade sig att efterfrågan var stor och hennes Instagramkonto var redan i april uppe i nära 3 000 följare.

Sedan dess har tillväxten fortsatt – till över 6 000 följare och bolaget har redan det första året omsatt över 1 miljon kronor.

Och vid ett evenemang på fritidsgården i Tureberg fick Malin King i förra veckan ta emot priset som Årets Nyföretagare av kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) och Hanna Clerkestam, affärsrådgivare och verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Sollentuna.

Vinnare. Malin King fick utmärkelsen Årets Nyföretagare av kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes och Nyföretagarcentrums Hanna Clerkestam på fritidsgården I Tureberg i förra veckan.

Vinnare. Malin King fick utmärkelsen Årets Nyföretagare av kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes och Nyföretagarcentrums Hanna Clerkestam på fritidsgården I Tureberg i förra veckan.

Tomas Stark

Max tre år

Hon fick utmärkelsen för ”sina utpräglade entreprenörsegenskaper, sin målmedvetenhet och sitt starka affärsdriv”.

Syftet med priset Årets Nyföretare är att lyfta fram en ny företagare som har just en tydlig drivkraft och goda entreprenörsegenskaper.

En förutsättning för att kunna bli nominerad är att företaget har sitt säte i Sollentuna och har varit verksamt i max tre år. Andra kriterier juryn tittar på är affärsmässighet, utvecklingsbar affärsidé och ekonomi med positiv trend.

Vill utvidga

När det gäller Sovande barn är trenden onekligen positiv. Det finns också goda möjligheter att utveckla affärsidén, eller åtminstone att utvidga verksamheten.

– Jag planerar att söka mig vidare utanför Stockholm, kanske först lite mer norrut, säger Malin King.

Någon geografisk begränsning finns knappt då mycket av verksamheten sker online. Och målgruppen fylls ju naturligt på hela tiden med nya föräldrar som önskar sig sovande barn.