Konsertkväll: Slowgold
I samarbete med Villa Belparc bjuder Sommarunderhållningen på en gratis konsert med Göteborgs egna Slowgold. Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet.
Plats: Villa Belparc, onsdag 26 juli, kl. 19.30–21.00.

Veronica Maggio och Miriam Bryant. På Slottsskogsvallen i sommar.

Veronica Maggio och Miriam Bryant. På Slottsskogsvallen i sommar.

Pressbild

Veronica Maggio och Miriam Bryant
När två av Sveriges största popdrottningar, Veronica Maggio och Miriam Bryant, samarbetar blir resultatet, inte helt oväntat, mästerligt. Efter släppet av den hyllade låten Under någon ny åker duon nu ut på gemensam turné. Med två av landets mest prisade låtkataloger i ryggen kommer artisterna bjuda på helt unika konsertkvällar där de står på scen samtidigt. Miriam Bryant och Veronica Maggio har under sin tid i rampljuset blivit två av Sveriges största artister och mest älskade liveakter.
Plats: Slottsskogsvallen, lördag 29 juli, kl. 19.30.

Sommarskoj. Europas största utomhusbio i Azaleadalen.

Sommarskoj. Europas största utomhusbio i Azaleadalen.

Pressbild

Utomhusbio 2023
Big Crowd Factory, skaparna av Europas största utomhusbio, bjuder in till en gratis biovisning på Göteborgs absolut härligaste gräsmatta. Inte en enda krona behöver du betala för att få njuta av kvalitetsfilm mitt under stjärnorna. Förra året slogs det publikrekord med 12 100 besökare i Azaleadalen. I sommar siktar arrangörerna såklart på att slå rekordet. Festivalområdet öppnar klockan 18.00, och Dj:s börjar spela kort därefter), strax efter klockan 22.00 kickar kvällens höjdpunkt igång. Val av film annonseras längre fram.
Plats: Azaleadalen, Slottsskogen, lördag 15 juli, kl. 18.00–23.59.

Allsång på Björkö. Alltid på en torsdag.

Allsång på Björkö. Alltid på en torsdag.

Pressbild

Allsång på Björkö 2023
Alltid på en sommartorsdag och så mycket mer än bara allsång! Allsången bjuder på en oförglömlig kväll fylld med underhållning med Pipistrello, Thom & Mangan. Alla sjunger tillsammans och testar sina kunskaper i luriga och lekfulla quiz. Gästartiser dyker upp och den populära ”Upp & Sjung-tävlingen” fortsätter varje torsdag kväll under sommaren. För er som stannar kvar efter föreställningen fortsätter vi med After-Allsång och livemusik inne i restaurangen där Thom & Mangan kör så det ryker in i sommarnatten. Det blir en kväll som går från raj-raj till röj-röj! Seaside Shuttle kör på turlista mellan Hönö, Öckerö och Hälsö.
Plats: Seasides brygga, Skarviksvägen 3, Bohus-Björkö, premiär torsdag 13 juli, kl. 17.00–23.00. Allsång och show, kl. 19.00–21.30.

Comedy Carnival. Sveriges rullande humorcirkus.

Comedy Carnival. Sveriges rullande humorcirkus.

Pressbild

Standup med Comedy Carnival
Sveriges rullande humorcirkus Comedy Carnival kommer till stan och bjuder på sommarstandup i Trädgårn. Cirkusdirektörerna Henrik Nyblom, Petrina Solange och Magnus Betnér bjuder in till en färgsprakande standup-upplevelse. Vid sin sida har trion ett gäng handplockade komiker och på Trädgårn har man med sig ingen mindre än Henrik Schyffert. Efter ett antal år borta från standupscenen så blev suget till slut för stort. Henrik Schyffert behöver ingen närmre presentation, mer än att han (nästan ensam) ska hållas ansvarig för att svensk standup efter millennieskiftet fick den uppmärksamhet som den fick. 
Plats: Trädgårn, onsdag 26 juli, kl 18.00.