På en pressträff på torsdagen berättade Skistar för första gången om detaljer i deras året runt-satsning på Hammarbybacken.

- Hammarbybacken ska bli ett naturligt besöksmål för stockholmarna, men också en anledning att resa till Stockholm. Vi börjar i liten skala men ser möjlighet till att växla upp ännu mer, säger Stefan Sjöstrand, koncernchef på Skistar vilka äger turistanläggningar på flera ställen i Sverige och Norge.

Byggstart på gång

Förra veckan gav Stockholm stad alpinföretaget startbesked för bygget. När följet bestående av Skistar-representanter, idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) och media kommer till backen ligger långa träpålar invid liften. De ska användas till klätterparken som enligt plan öppnar på midsommarafton.

– Vi sätter spaden i backen vilken dag som helst, säger affärsutvecklingschefen Jonas Bauer till Mitt i.

"Som att köra sportbil"

Klätterparken med linbana (Kallas "zipline") kommer att ha en svårighetsgrad som passar från 6 år och uppåt.

– Går du högre upp i klätterparken kommer svårighetsgraden att öka, förklarar Jonas Bauer.

Spårrodeln som också öppnar till midsommar kommer att gå i 40 kilometer i timmen nedför backen och enligt Skistars Jonas Bauer kommer åkaren att känna g-kraft i den svängiga banan nedför backen.– Lite som att köra sportbil, säger Bauer.

Sugna på toppstuga

Skistar vill satsa även på andra sätt i Hammarbybacken i framtiden. En toppstuga finns i tankarna, men fokus har än så länge legat på sommarens attraktioner.

– Området skulle må bra av ett hus på toppen, men det kommer att kräva en sittlift, säger affärsutvecklingschefen Jonas Bauer som också berättar att de kommande år ska skapa en mer trivsam miljö i backen sommartid genom "landscaping".

Fotnot: Mitt i kommer berätta mer om satsningen senare.

https://www.mitti.se/nyheter/sommar-slalom-planeras-i-hammarbybacken/repvbk!@JB4jROkCPLrw6zZ3vX7jQ/

https://www.mitti.se/nyheter/nyanlanda-fick-prova-slalom-i-hammarbybacken/repvco!DFlorcYA9TXOOplYJm4AFQ/