Alla är välkomna till Stockholms stadion där Olympiafestivalen pågår mellan 4-6 augusti. Foto: Claudio Britos

SOK arrangerar Olympiafestivalen på stadion

Idag inleds Olympiafestivalen på Stockholms stadion. Under festivalen kan besökarna pröva på sporter, träffa idrottsstjärnor och följa OS-sändningarna från Tokyo.

  • Publicerad 09:01, 4 aug 2021

Mellan den 4-6 augusti arrangerar SOK, Svenska Olympiska Kommittén, Olympiafestivalen på Stockholms stadion. En festival för att titta på- och fira de olympiska spelen i Tokyo. Stadion öppnar upp portarna klockan 10 och stänger klockan 20 under dagarna.

– Det känns otroligt kul att det äntligen är igång. Nu ger vi stockholmarna en chans att uppleva OS på hemmaplan vilket är jätteroligt, säger Frida Nevalainen, projektledare och eventansvarig på SOK.

Det blir tre dagar fyllda av aktiviteter där besökarna får chansen att utmana vänner och familj i olympiska grenar som handboll, tennis, golf och flera olika friidrottsgrenar.

– Inne på stadion finns det möjlighet att träffa olympier, utmana dem och testa flera olika sporter själv. Man rör sig i ett vänstervarv och går igenom olika stationer. Det blir lite som ett flipperspel, säger Frida Nevalainen.

– Och det allra första besökarna möts av när de kommer in på stadion är stavhoppet där ribban ligger på 6.02 som Armand Duplantis vann OS-guld på igår.

Frida Nevalainen är "otroligt taggad" inför Olympiafestivalen på Stockholms stadion. Foto: Claudio Britos

Till höger om ingången från Valhallavägen kommer det även att finnas en skateramp och food trucks.

Inne på festivalområdet kommer besökarna kommer att kunna träffa tidigare olympier för att snacka och ta bilder och även titta på tävlingarna från Tokyo som kommer att visas på storbildsskärmar vid den västra läktaren.

– Vi hoppas få hit några olympier direkt från Tokyo och sedan kommer det även en hel del gamla legendarer, som Kajsa Bergqvist och Danijela Rundqvist, säger Frida Nevalainen.

– Det kommer definitivt finnas chans för våra besökare att ta lite bilder med olympierna.

Handboll är en av de sporter besökarna kan testa på under Olympiafestivalen. Foto: Claudio Britos

Varför anordnar ni Olympiafestivalen?

– Vi vill sprida OS och ge alla en chans att hitta sin egen idrott. Det är en fantastisk möjlighet för de som vill att prova på nya idrotter man inte kunnat pröva tidigare, säger Frida Nevalainen.

SOK har satt en maxgräns på 600 personer inne på stadion samtidigt och det kommer att kontrolleras av coronapoliser som räknar antalet besökare under festivalen.