Lokaltidningen Mitt frågade några söderortsbor om deras bästa semestertips för den som befinner i området.

Alba Nasiri-Akech, 9, och Ines Pistone, 8, från Västertorp är för dagen på Mälarhöjdsbadet och tar ett dopp. Men de är ense om vad som är den allra bästa platsen att tillbringa tiden på och fyller hela tiden i varandras kommentarer. 

– Lugnets parklek är bäst. Man kan bada där och det finns gungor och en rutschbana. I Lugnet kan man också få vara med och hjälpa till om man vill, man kan exempelvis hugga ved och barn som går i sexan kan få vara med och laga mat. Där finns också en liten affär där man kan handla och en trollstig, säger de och fortsätter:

– Hägerstensbadet är också bra. Där finns lekpark, barnpool med fontän och en stor pool för dem som kan simma. Jag brukar gå dit och ta ett kvällsdopp. Då är det inte så många där och det är jätteskönt, säger Ines. 

Markus Simmingsköld, 38, med dottern Majken, Bredäng.

Markus Simmingsköld, 38, med dottern Majken, Bredäng.

Markus Simmingsköld, 38, med dottern Majken som bor i Bredäng har också sin klara favorit.

– Mälarhöjdsbadet. Jag ­badar helst om det är bra väder och är ofta här. ­Konditori Lyran är också trevligt, vi går ofta dit på helger och fikar, det är mysigt. 

Elisabeth Jonbacke, 60, och Sofia Jonbacke, 22, Älvsjö

Elisabeth Jonbacke, 60, och Sofia Jonbacke, 22, Älvsjö

Elisabeth Jonbacke, 60, och Sofia Jonbacke, 22, Älvsjö.

– Långsjöbadet, där finns det bryggor, strand och klippor och det är varmare än att bada i Mälaren eftersom det är en liten sjö. Där finns också en restaurang. Herrängens gård är också trevligt. Det är en kulturbyggnad som ligger vid sjön och där finns både mat och fika, säger Elisabeth.

– Älvsjöskogen är också trevlig. De har kossor ute på sommarbete vid Brännkyrka kyrka, de är söta, säger Sofia. 

Hugo Ewald-Hurinsky, 31, med dottern Judit, 15 månader, Bredäng.

Hugo Ewald-Hurinsky, 31, med dottern Judit, 15 månader, Bredäng.

Hugo Ewald-Hurinsky, 31, med dottern Judit, 15 månader, Bredäng

– Sätra friluftsområde är helt underbart, och man kan gå längs vattnet hela vägen från Vinterviken till Vårberg. Det finns också flera bra badplatser, både här och i Sätra. 

– Jag är ju föräldraledig och är mycket i lekparker. Park­leken Kulan i Sätra är helt underbar, det är en trevlig lekpark, trevlig personal och de ställer ut massa bollar och cyklar som barnen kan leka med. Och Mälarhöjdsbadet är en favorit, det är relativt avskilt och trevligt att det är skog så att man kan plocka blåbär och lingon när det är säsong.