I mars i fjol kunde Mitt i berätta att Gubbverkstan tvingades lämna sina lokaler på Järnvägsgatan 5. Huset skulle nämligen rivas.

Verktygen packades ner, och de händiga gubbarna och gummorna fick i stället börja snickra på en plan för vart de skulle ta vägen.

Nu kan detta aber vara till ända. Efter att ha diskuterat saken några vändor med staden ser verksamheten ut att ha kommit fram till vad som blir den nya adressen.

– Det är en källarlokal på Tuletorget som ligger under det mittersta av de tre husen som Förvaltaren håller på att renovera där, säger ordförande Göran Wahlén, och tillägger:

– Det känns oerhört bra.

Är hoppfull

Men än är inte kusten helt klar. Lokalen måste först anpassas till den nya verksamheten, och för detta ändamål krävs ett beslut om bygglov som ska tas i byggnadsnämnden.

Göran Wahlén är emellertid hoppfull.

– Jag vet att det är professionella personer som har gjort ansökan till byggnadslov.

Hyresavtalet skrevs på i våras. Om allt går enligt plan kan Gubbverkstan starta verksamheten i början på nästa år, tror Göran Wahlén.

Till dess hoppas han kunna engagera folk att återvända till verksamheten, som innan den stängde på Järnvägsgatan hade drygt 50 medlemmar.

Som tur är verkar suget efter att hamra och såga finnas kvar.

– Det finns många medlemmar som har undrat: "När kommer ni i gång egentligen?" säger Göran Wahlén.