Utsikt. Högst upp i Sthlm 01 ska en restaurang med takbar öppna i maj. Foto: Pekka Pääkkö

Snart öppnar stadens högst belägna skybar

Snart kommer Stockholm få en ny skybar. Efter lite förseningar ser det nu ut som att portarna till restaurangen, som ska ligga högst upp i skyskrapan Sthlm 01, slås upp i maj. Konceptet är dock fortfarande hemligt.

  • Publicerad 09:21, 12 mar 2021

Krögaren Niklas Ahlbom driver sedan tidigare restaurangerna Himlen och Göteborg. Foto: Andreas Enbuske

Högst upp i Sthlm 01, alltså den nya skyskrapan i utkanten av Sjöstan, ska en restaurang med takbar öppna. Den kommer ligga på 28:de våningen, över 100 meter upp i luften.

Restaurangen kommer rattas av krögaren Niklas Ahlbom, som också driver restaurangerna Göteborg i Sjöstan och Himlen i Skrapan.

Enligt den ansökan om alkoholtillstånd som lämnats in till staden kommer den nya restaurangen heta Sthlm New, ha plats för 170 sittande gäster och 100 gäster i uteserveringen.

– Det är en väldigt häftig och spektakulär enhet. Trots att den ligger ganska nära Himlen så skiljer sig ändå utsikten på ett intressant sätt, säger Niklas Ahlbom.

Konceptet fortfarande hemligt

Just nu pågår byggarbetet på 28:de våningen för fullt. Riktigt vad för sorts restaurang det kommer bli vill inte Niklas Ahlbom avslöja i dagsläget, men säger att de kommer gå ut med det i närtid.

Tanken var att öppning skulle skett i januari, menar Niklas Ahlbom, men det hela har skjutits upp. Istället är planen att Sthlm New ska slå upp portarna i maj.

– Om man bortser från att vi är mitt i en pandemi och vi har ett helt bygge att få ihop, så känns det bra. Det kommer bli häftigt som fan, säger Niklas Ahlbom.