Allt större. Fjolårets film- och skivmässa i Hägerstens medborgarhus. Foto: Privat

Skiv- och filmmässan intar Hallunda Folkets hus

Den femte december är datumet som alla Stockholms film- och skivälskare ska skriva upp i kalendern. Då intar nämligen Skiv- och filmmässan Hallunda Folkets hus för en heldag med livemusik och marknad.

  • Publicerad 05:00, 3 dec 2021

Enligt Skärholmsbon och arrangören Johannes Haddad är det här den näst största skivmässan i Stockholm, efter den stora skivmässan.

Han var med och grundade mässan för sju år sedan. Sedan dess har den bara växt.

– Det känns som att den har blivit mer etablerad, och att det i dag är lättare att boka fullt. Det har alltid blivit fullsatt, men när vi drog igång behövde jag ofta ringa runt för att få försäljare att dyka upp. Nu har det flutit på av sig självt, säger Johannes Haddad.

Vad är det som lockar med fysiska filmdiscar och skivor?

– Om man älskar film så är det här årets höjdpunkt. Man får träffa andra filmälskare och prata om saker som har med film att göra. Det här är ju kvalitetsfilm, och kanske inte sånt som du kan streama på Netflix. Vill man återuppleva de gamla klassikerna så måste man ju hitta dem i butik, och det kan du göra här.

Covidpass

I år väljer man att dela film- och skivmässan till två separata mässor. Dock under samma tak och dag.

– Vi kommer att kontrollera vaccinpass vid ingången, men alla kommer ändå få komma in eftersom kulturministern själv sagt att mässor undantas från kraven, säger Haddad.

För Johannes själv är det här årets höjdpunkt. Hans egen filmsamling består av nästan 8 000 filmer, och om det har varit en riktig lyckad filmmässa lär Johannes gå hem med minst två bärkassar, fyllda till bristningsgränsen med film till samlingen.

Johannes Haddad Foto: Privat

Affischen till årets mässa. Foto: Privat