Det har gått tre år och sju månader sedan den sista ölen avnjöts på Sherlock Holmes Inn i Bagarmossen och lokalen är igenbommad. Efter att utan lycka ha sökt passande krögare och haft flera intressenter väljer hyresvärden nu att leta på andra fronter.

"Såvitt jag vet har vi inte en ny hyresgäst klar men vi jobbar aktivt med att hitta rätt hyresgäst för lokalen. Vi letar vidare och det stämmer, vi tittar bredare nu men har inte avskrivit restaurangverksamhet", skriver Åsa Stenmark, kommunikationschef på Stockholmshem, i ett mejl till Mitt i.

Det är dock inte aktuellt att göra om lokalen till kontor eller lägenhet.

Åsikterna går isär

"Det är aldrig bra med tomma lokaler, vare sig för oss eller centrumet i stort, men det allra viktigaste är att det blir rätt. Vi vill ha en långsiktigt hållbar verksamhet, någon som tillför värde till de som bor och verkar i Bagarmossen", skriver Åsa Stenmark.

Bland Bagisborna går åsikterna isär om vad de vill se för typ av verksamhet i lokalen. En man som Mitt i pratar med saknar den gamla baren "Locken" och vill gärna se något liknande ta över, en annan tycker att det var för stökig stämning och vill hellre ha en indisk restaurang.

Maria Magnusson och Gisela Lindholm är grannar och har bott i Bagarmossen i över 30 år. Ingen av dem saknar Sherlock Holmes Inn nämnvärt och tycker inte att det är något stort problem att lokalen stått tom så länge.

– Jag var där en gång för väldigt länge sedan, säger Maria.

Maria Magnusson är uppvuxen i Kärrtorp och bor nu i Bagarmossen sedan 30 år tillbaka.

Maria Magnusson är uppvuxen i Kärrtorp och bor nu i Bagarmossen sedan 30 år tillbaka.

Maja Johansson

Fina viner

Gisela skulle vilja se en bank eller ett postkontor ta över lokalen, något som funnits i centrumet för många år sedan.

– Eller någon typ av sysselsättning för ungdomarna där de kan hitta på saker på kvällarna och där det finns vuxna.

Som tidigare föräldravandrare i området håller Maria med, men har även flera egna förslag.

– Ett riktigt konditori med fina bakelser vore trevligt, eller en godisaffär. Det bästa hade varit en mysig liten vinbutik med finare viner, sådana är vanliga i Paris. Det närmaste Systembolaget ligger ju i Gullmarsplan.