Joakim Larsson (M) som är en av de ansvariga politikerna för bygget på Bromstens IP berättar för Mitt i att han och hans kollegor själva blev förvånade över att bygget ska starta redan under nästa år och att idrottsplatsen ska vara stängd så under så lång tid, något de först inte hade förstått.

Han meddelar nu att de tittar på alternativ.

– Exploateringskontoret har nu fått till uppgift att hitta en ersättningsyta. Jag hoppas vi hittar en lösning, säger Joakim Larsson.

Aldrig funnits plan under byggtiden

Enligt Helena Persson, stadsplanerare på stadsbyggnadskontoret, har man bedömt att bygget på Bromstens IP kommer ta fem år. Det finns långsiktiga planer på att en elvamannaplan och en sjumannaplan ska anläggas som kompensation, dock ska det fortfarande utredas och inget beslut har tagits ännu.

Däremot menar hon att det aldrig har funnits någon riktig plan för var idrottsverksamheten ska ta vägen under byggtiden. Detta för att det är otydligt var ansvaret för detta ligger, då flera förvaltningar är inblandade. I slutändan är det en politisk fråga, då det heller inte finns några avsatta pengar.

– Det är en ovanlig situation. Det ligger mellan kontoren och nämnderna. Ingen har det inplanerat, vad vi vet.

Hon tycker att det är en olycklig situation och anser därför att det är viktigt att politikerna även på högre nivå uppmärksammas på konsekvenserna av det här.

– Det finns ingen plan för hur verksamheterna ska kunna bedrivas under byggskedet i nuläget. Vi vill påvisa i samrådet är att det här får stora konsekvenser för idrottsverksamheten i området, säger Helena Persson.

Fortfarande osäkra

Klubben är positiv till att politikerna börjat undersöka alternativ, men känner sig fortfarande osäkra på vad som kommer hända med deras verksamhet.

– Med tanke på hur processen har varit, tror vi inte på något tills något mer konkret händer, säger Hans Pettersson, ledare och styrelseledamot i Bromstens IK.

Mitt i har försökt nå Joakim Larsson igen för en ytterligare kommentar.