Vilken är din favorit. Rösta på någon av de låtar som nominerats! Foto: Mitt i / Pressbilder

Rösta fram den bästa Stockholmslåten!

Vi bad våra läsare nominera sin favoritskildring av av Stockholm i toner. Tio låtar tog sig till final och nu kan du hjälpa oss utse den bästa Stockholmslåten.

  • Publicerad 18:09, 1 dec 2021

Ken Ring ger oss Stockholm ur sitt perspektiv, något mörkare syn på stan vad än Berghagen har. Foto: Stockholmskällan

Stockholm. Orups ödesmättade vandring genom ett Stockholm som blivit kallt. Men han stannar ändå. Här har han ju sin familj.

Stockholm i juli. Patrick El-Hags låt är en Facebookfavorit som får ses lite som en outsider. Men vem älskar inte den här stan i juli?

Stockholm i natt. På i stan med en av de största, Peter Jöback, som reflekterar över allt från Norrmalmstorgsdramat till smutsen i Gamla stan. Foto: Shaon Chakraborty

En kväll på tunnelbanan. Stockholm är inte bara ett möte mellan sött och salt vatten. Ibland handlar stan om att åka tunnelbana.

Lasse Berghagens allsångspärla väljer att fokusera på stans lite skönhet ur ett helikopterperspektiv där endast det vackra träder fram. Foto: Wikimedia commons

Hem till Stockholm. Mauro Scocco längtar hem till stan. När man lyssnar känns det bra att redan vara här.

Lyckliga gatan. Ett lättsamt sväng med melodi lånad från italien där rivningen av det gamla kvarteren i Hagalund behandlas. Visserligen ligger Hagalund i Solna, men vi var generösa med Stockholmsbegreppet här.

Sakta vi gå genom stan. Monica Z:sång och Beppe Volgers text om försommar i Stockholm från 1961 fick benämningen "låten vi alltid vill höra". Och det stämmer väl?

Sergels torg. Maggios bitterljuva powerpopdänga passar perfekt i hörlurar när du går bort ångesten över en förlorad kärlek.

Rösta genom att skicka ett mejl till johan.thornton@mitti.se eller gå in på vår Facebooksida och leta upp omröstningen.