Två gånger tidigare har Panetoz tagit sig till final i Melodifestivalen – nu är de där igen. För vid deltävlingen i Linköping i lördags var deras bidrag, tillsammans med Maria Sur, de två bidragen som kammade hem flest röster och därmed tog sig direkt till final.

– Det var riktigt bra, från början till slut. Så mycket människor, så mycket känslor – melloscenen är mäktig att stå på, säger Pa Modou Badjie, en av medlemmarna i Panetoz och fortsätter:

– Vi är scenmänniskor, inga studioartister, så vi älskar och blir galna av att höra människornas skrik, vi gick verkligen i gång på publiken.

Panetoz på Melodifestivalen

Panetoz på Melodifestivalen

Fernand Mparara

Det festligaste på scenen

I en intervju i Mitt i Haninge inför deltävlingen i Linköping utlovade Panetoz röjig folkfest och att deras bidrag On my way är så pass bra att det skulle kunna ta dem hela vägen till Eurovision i England i maj.

Nu när första steget är avklarat, att ta sig till finalen i Friends den 11 mars, ska de fortsätta att slipa på sitt nummer.

– Nu är det bara in i danslokalen igen och utvecklas vidare. I finalen ska vi göra vårt bästa nummer någonsin. Och får vi sedan representera Sverige så är det guld, om inte så vill vi i varje fall vara det festligaste och gladaste på scenen i Friends, säger Pa Modou Badjie.