Kritik. Oppositionrsrådet Khashayar Farmanbar (S) är kritisk till hur Nackas äldreomsorgsschef Anette Böe smet före vaccinkön. ”Vi hamnar i en situation där folk tränger sig före i kön i stället för att det går till dem som behöver det”, säger han. Foto: Nacka kommun

Rasar mot kommunchefens vaccinfusk – kräver reservlistor

Flera oppositionspolitiker är upprörda över att Nackas äldreomsorgschef och ytterligare fyra kommunanställda smet före vaccinkön. ”Det är bättre att slumpa ut vaccinet – spring ut i Nacka Forum och ta tag i någon som ser gammal ut och ge vaccinet till dem i stället”, säger oppositionsrådet Khashayar Farmanbar (S).

  • Publicerad 19:10, 11 feb 2021

Anette Böe, chef för Nackas äldreomsorg, och ytterligare fyra kommunanställda smet före vaccinkön när de tog spilldoser som annars skulle kasseras.

Nackas oppositionsråd Khashayar Farmanbar (S) kräver att Alliansen ser till att det görs en reservlista över personer i rätt prioriteringsgrupp som snabbt kan ta emot överblivna doser vaccin mot covid-19.

– Jag lyfte upp det på regionfullmäktige tidigare i veckan. Men varken där eller i Nacka har det Moderatledda styret upprättat några reservpriolistor. Då blir det en chef eller en politiker eller en släkting som får vaccinet eftersom det inte går att spara över natten. Vi hamnar i en situation där folk tränger sig före i kön i stället för att det går till dem som behöver det. Förtroendet raseras om vi inte gör det här rätt.

”Väldigt dålig smak i munnen”

Även Nackalistans oppositionsråd Mikael Carlsson är upprörd.

– Vi vet att många i prioritetsgrupp 1 fortfarande väntar på att bli vaccinerade, då ger det en väldigt dålig smak i munnen att administrativ personal som har möjlighet att arbeta hemifrån gått före i kön och låtit vaccinera sig.