Natten till lördag 16 september inträffade en portsprängning i Bro. Polisen larmades till Finnsta klockan 23.55 på fredagen den 15 september. Väl på plats kunde man konstatera att fastigheten hade drabbats av skador. Däremot skadades inga människor fysiskt i händelsen.

Polisen arbetade i området för att leta efter gärningspersoner, förhöra vittnen och tala med boende som kunde ha upplysningar. Kriminaltekniker och bombtekniker kallades också till platsen för att utreda vad som hänt.

Under natten hämtades även två personer in till förhör. Dessa personer är inte misstänkta för något brott och försatta på fri fot.

Sprängdes i januari

I slutet av januari i år så drabbades samma adress av en explosion. På adressen finns två personer skrivna som förekommer i flera utredningar om grova brott.

– Händelsen förefaller ha en koppling till den pågående nätverkskonflikten som alla kan läsa om. Att det här är ett av många dåd av sprängningar och skjutningar. Att det ingår i det sammanhanget. Så förefaller det vara. Utan att jag går in i detalj på vilka som är skrivna på adressen, säger kommunpolis Magnus Nilsson.

Händelsen utreds av polisen som allmänfarlig ödeläggelse. Inga personer var frihetsberövade i utredningen vid 13-tiden på måndagen.