Tidigare har Stockholms stads talesperson för Slussenprojektet Eva Rosman avslöjat att den tillfälliga bussterminalen för Nacka- och Värmdöbussarna kunde hamna i vattnet. Nu är den på plats, men kommer att flyttas något närmare Slussen.

– Den ska ligga parallellt med Stadsgårdsterminalen. Man kommer att kliva av bussarna vid Stadsgårdsterminalen och påstigning kommer att vara mellan Stadsgårdsterminalen och Fotografiska, säger Eva Rosman.

Pontonen ska flyttas något närmare Slussen och ligga i höjd med Stadsgårdsterminalen.

Pontonen ska flyttas något närmare Slussen och ligga i höjd med Stadsgårdsterminalen.

Johan Kristensen

Många detaljer oklara

Mer detaljer kring hur det kommer att fungera med busstrafiken och den tillfälliga bussterminalen hoppas Stockholms stad och SL kunna presentera under de kommande veckorna.

– Vi håller på att ta fram informationsmaterialet och trafikförvaltningen tittar på om de kan ordna nya hållpunkter på sina busslinjer. Folk undrar ju om det kommer att införas någon skyttelbuss, kommer bussarna att gå på Katarinavägen eller kommer de att gå på Folkungagatan? Finns det några bussar som går direkt in till Cityterminalen? Innan trafikförvaltningen har kunnat svara på det har vi inte velat gå ut och prata om det här, säger Eva Rosman.

Det står också klart att den kommer att öppna något senare än tidigare annonserat.

– Den kommer att öppna under sensommaren, säger Eva Rosman.

Avståndet blir omkring 500 meter från Stadsgårdsterminalen till Slussen.

Avståndet blir omkring 500 meter från Stadsgårdsterminalen till Slussen.

Johan Kristensen

I augusti?

– Ja, det är planen.

”Hala som tvål”

Nacka kommun har hela tiden varit starkt kritiska till att Nacka- och Värmdöbor får flera hundra meter att gå från busshållplatsen till Slussen. Kommunalrådet Mats Gerdau (M) är uppgiven över uppgiften att Pontonen är på plats.

– De är hala som tvål. Men det är tydligen det här de har velat ha den hela tiden. Mycket tråkigt att Stockholms stad inte har velat lyssna på oss.