Måndagen den 20 juni larmades polisen till Kungsängen med anledning av att en avliden kvinna hade hittats i terrängen nordöst om E18 vid trafikplats Kungsängen – i området Rankhus.

– Polisen har fram tills nu dragit i andra trådar för att få kvinnan identifierad, men man har inte lyckats med det, därför vänder vi oss till allmänheten, säger Anna Westberg, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Förundersökning om mord pågår

Då kvinnan hittades valde man att inleda en förundersökning om mord då omständigheterna kring dödsfallet ansågs vara oklara.

– Vi vet inte vem kvinnan är, vi misstänker att dödsfallet inte är naturligt och därför utreder vi det här som mord.

Vet inte vem kvinnan är

Polisen har inte lyckats fastställa kvinnans identitet. Med anledning av detta har en kompositbild, en sorts fantombild, tagits fram. Onsdagen den 29 juni gick man ut med bilden som visar hur kvinna såg ut då hon var vid liv.

– Vi är jättetacksamma om man hör av sig om man vet vem kvinnan är eller har andra uppgifter. Är man tveksam till att höra av sig så är det bättre att man hör av sig en gång för mycket än inte alls.

Här är signalementet

Den avlidna kvinna bedöms vara mellan 40 och 50 år. Hon har svart vågformat mellanlångt hår och är 156 centimeter lång.

Då kvinnan hittades bar hon ett midjelångt linne eller en klänning som var ljusgrön eller ljusgul. Klädesplagget hade även svarta detaljer i brodyr som man valt att publicera en bild av.

– Kvinnan hade varit avliden en eller ett antal dagar då hon hittades, det kan ha gjort att klädesplaggets skick har påverkats skulle jag tro.

Trettio tips sedan bilden

Måndagen den 4 juli uppger polisen för Mitt i att rubriceringen fortsatt är mord och att man fått in över trettio tips. Kvinnan är dock fortfarande inte identifierad och polisens förhoppning är att fler tips ska komma in.