Eva har levt och arbetat hela sitt liv i Solna och är ett välkänt ansikte i den här delen av Stockholm, enligt sin dotter Jenny Foto: Privat

Polis letar fortfarande efter försvunna Eva från Solna

Eva, 63, från Solna har varit försvunnen sedan slutet av maj. Familj och polis ber nu om hjälp att hitta kvinnan som har Alzheimers sjukdom.

  • Publicerad 14:34, 27 maj 2021

Det var i måndag 24 maj på förmiddagen som alzheimersjuka Eva, 63, försvann från sin och makens sommarstuga i området Gryta, norr om Norrtälje. En granne såg henne på väg bort från stugan samma förmiddag.

Spåren ledde sedan tillbaka till Solna. Eva ska bland annat ha synts till i sitt eget hus, något som bekräftas av flera grannar.

– Mina föräldrars granne säger att hon hälsade på mamma i trapphuset, säger Jenny Eiseb Söderstrand, Evas dotter.

Familjen letar nu efter alla tips de kan få för att Eva ska komma tillbaka. Även polisen har gått ut med en efterlysning där man också publicerar namn och bild. Organisationen Missing People är också inblandad och gjorde bland annat en större insats i torsdags. Fler sökningar är inblanderad enligt Jenny.

Finns det några särskilda ställen folk skulle kunna stöta på Eva?

– Hon gillar att promenera i alla Solnas grönområden som Ulvsunda, Hagaparken, Skytteholmsparken, Råstasjön, Solna kyrkogård, vid Huvudstabadet och fältet. Hon har också alltid älskat att vara i Solna centrum.

Jenny vill också berätta att hennes mamma kanske inte verkar alzheimersjuk vid en första anblick; hon är relativt ung och har ett piggt utseende, även om hon nu efter att ha varit borta ett par veckor skulle kunna vara rätt medtagen.

– Mamma är också en kvinna som bott i Solna hela livet och är bekant med många här, säger Jenny

Har du hört eller sett något, tipsa polisen på 114 14, eller hör av dig till Missing People. Familjen meddelar att alla tips, oavsett hur obetydliga de kan verka är viktiga.

Eftersom Eva försvann i Norrtälje jobbar polisen där också med fallet och tips därifrån är lika värdefulla.

Mitt i har fått familjens tillåtelse att publicera namn och bild.

Klädd i jeans och täckjacka

Eva har långt utsläppt hår och bar vid försvinnandet på en svart liten ryggsäck i läder.

Hon har svarta boots, tajta jeans och en svart lite längre täckjacka med gråvit fleece-tröja under och även ett svart linne under denna.

Polisen och Missing people är inkopplade och söker. Polispådrag pågår i både Solna och Norrtälje.

Visa merVisa mindre

Familjen hälsar att alla tips är värdefulla. Foto: Privat bild