Det var i måndag 24 maj på förmiddagen som alzheimersjuka Eva, 63, försvann från sin och makens sommarstuga i området Gryta, norr om Norrtälje. En granne såg henne på väg bort från stugan samma förmiddag.

Spåren ledde sedan tillbaka till Solna. Eva ska bland annat ha synts till i sitt eget hus, något som bekräftas av flera grannar.

– Mina föräldrars granne säger att hon hälsade på mamma i trapphuset, säger Jenny Eiseb Söderstrand, Evas dotter.

Familjen letar nu efter alla tips de kan få för att Eva ska komma tillbaka. Även polisen har gått ut med en efterlysning där man också publicerar namn och bild. Organisationen Missing People är också inblandad och gjorde bland annat en större insats i torsdags. Fler sökningar är inblanderad enligt Jenny.

Finns det några särskilda ställen folk skulle kunna stöta på Eva?

– Hon gillar att promenera i alla Solnas grönområden som Ulvsunda, Hagaparken, Skytteholmsparken, Råstasjön, Solna kyrkogård, vid Huvudstabadet och fältet. Hon har också alltid älskat att vara i Solna centrum.

Jenny vill också berätta att hennes mamma kanske inte verkar alzheimersjuk vid en första anblick; hon är relativt ung och har ett piggt utseende, även om hon nu efter att ha varit borta ett par veckor skulle kunna vara rätt medtagen.

– Mamma är också en kvinna som bott i Solna hela livet och är bekant med många här, säger Jenny

Har du hört eller sett något, tipsa polisen på 114 14, eller hör av dig till Missing People. Familjen meddelar att alla tips, oavsett hur obetydliga de kan verka är viktiga.

Eftersom Eva försvann i Norrtälje jobbar polisen där också med fallet och tips därifrån är lika värdefulla.

Mitt i har fått familjens tillåtelse att publicera namn och bild.