HUNDRA HÄKTADE. Polisen i region Stockholm har häktat ett hundratal personer från de mest kriminella nätverken. Foto: Mitt i

Polisen: 100 av de mest kriminella personerna i Stockholm häktade

Under hela året har polisen i Stockholm arbetat mot de åtta mest kriminella nätverken i Stockholm. Det har gett resultat.

  • Publicerad 07:12, 12 nov 2020

Sedan årsskiftet har polisen arbetat mot de åtta mest våldsdrivna nätverken och individerna i region Stockholm. Nätverken finns i bland annat Husby, Södertälje, Vårby, Rinkeby och Märsta.

Ett hundratal personer, däribland många ledare, sitter nu bakom lås och bom. Detta rapporterar Ekot.

– De är de mest våldsrivande nätverken och individerna i Stockholm. Vi ser att vi på allvar slår hål på det här nu, säger Robert Karlsson, biträdande chef i polisregion Stockholm, till Ekot.

Polisens kartläggning: Så är Stockholmsgängen organiserade

Hundra häktade

Ett flertal av personerna som har häktats anses vara i ledande positioner. Misstankarna gäller allt från narkotikabrott till mord.

– Ju längre de här personerna sitter i fängelse, desto lugnare blir det i Stockholm, säger Robert Karlsson.

Moment 22?

En del av förklaringen till att det har varit många skjutningar i Stockholm under året beror på att polisen fått tag på många ledare, enligt Robert Karlsson.

– Någon ska betala för den där narkotika som försvann när vi tog den i beslag. Det uppstår skulder och spänningar, det är en del att vi har mer skjutningar i Stockholm nu än tidigare, säger han till Ekot.

Stort vapenbeslag vid tillslag i Vårby