Det var fullt hus i Nybohovs festlokal i lördags. 72 spelare utmanade varandra i kortspelet Uno, i ett inofficiellt SM. Efter många timmars spel segrade 35-årige Petter Ericson Hållén.

– Det känns fantastiskt och lite omtumlande. Båda radio och tv har hört av sig, säger han.

Petter Ericson Hållén är van Unospelare och tror att hans förmåga att hålla koll på vad motspelarna lagt för kort och att lista ut vad de kan ha på hand hjälpte honom fram till segern.

– Så hade jag turen och tillfälligheterna på min sida också. Det som är roligt med Uno är att det krävs en blandning av tur och skicklighet. Och så är det kul för att tröskeln är så låg. Det är ett spel som är lätt att lära sig och som är väldigt socialt, säger han.

Nu får Petter Ericson Hållén ha vandringspokalen hemma i Hornstull tills det är dags för nästa SM, om något år.

Spred god stämning

Årets SM var det sjätte i ordningen – och det första utanför tullarna. Det blev en tävling med mycket god stämning och en rolig fest efteråt, rapporterar inblandade.

Amanda Norevik från Värmdö bidrog extra mycket till det och fick priset som "Årets spridare av Unoglädje". Hon fick priset för "ett oerhört storsint spelande, hon gick hela vägen till semifinal och krossade motståndet på vägen, men hennes värme och goda humör gjorde att alla hennes motspelare lämnade hennes bord med ett leende på läpparna."

https://www.mitti.se/nyheter/unospelare-utmanar-varandra-i-sm/repvjx!BTXtQu0yoCadQ0sV3vGJyQ/