I höst startar en ny padelförening i Sigtuna, WE Sigtuna padelförening. Föreningen vänder sig till barn och ungdomar mellan 6 och 16 år. De ska få lära sig spela padel under organiserade former och samtidigt få nya träningsmöjligheter.

– Det känns oerhört kul och angeläget att kunna erbjuda alla ungdomar möjligheten att med utbildade tränare bli bättre padelspelare, samtidigt som man har kul och rör på sig, säger Jonas Eriksson på en av initiativtagarna till föreningen som också driver ett träningsföretag som har verksamhet i padelhallen i Sigtuna.

Hur stort intresse bedömer ni det vara bland barn och unga att spela padel?

– Vi ser ett stort intresse bland barn och ungdomar att träna padel. Vi har löpande fått frågor om det, men inte riktigt haft tid eller möjlighet att bygga upp verksamhet för en förening förrän nu. Vi hoppas även att föräldrar vill engagera sig i sporten och finnas med som ledare, instruktörer och utveckla sporten i närhet till sina barn, säger Jonas Eriksson.

Under padelboomen som kom för några år sedan öppnade väldig många padelhallar på kort tid. Nu har det mer snackats om padeldöden men det är något som Jonas Eriksson slår tillbaka.

– Vi är den enda padelhallen i Sigtuna och Märsta, vi har en av Sveriges finaste anläggningar, lagom stor fylld av en rad aktiviteter med tävlingar, seriespel och nu även en fantastisk padelförening. Överlag i Sverige finns det en rad hallar som inte klarar sig just nu, så visst finns det en ”padelhallsdöd”. Men att padel som sport kommer att dö – nej, nej. Det finns mer spelare än någonsin, och att antalet banor och hallar korrigeras är bara nyttigt för branschen, säger han.

Jonas Eriksson och Niklas Wikegård har startat WE Padel i Sigtuna stadsängar.

Jonas Eriksson och Niklas Wikegård har startat WE Padel i Sigtuna stadsängar.

Mikael Andersson

Startade i Rosersberg

Stefan Åsbrink som är ordförande i föreningen är också glad över att starta verksamheten i Sigtuna Stadsängar. Föreningen har tidigare har haft sitt säte i en hall Rosersberg men flyttar nu till Sigtuna. Då passar föreningen också på att byta namn till WE Sigtuna Padelförening.

– Det känns fantastiskt att flytta in i en ny och fin hall, med de goda förutsättningarna och utveckla padeln i Sigtuna tillsammans med WE, säger Stefan Åsbrink.

Föreningen tar fortfarande emot anmälningar till höstens kurser som startar den första september.

Läs även: Här byggs Sigtunas första padelhall