En helt ny padelhall håller på att byggas i nya stadsdelen Sigtuna Stadsängar – och Mitt i Sigtuna fick en förhandstitt.

Här ska man, förutom att spela padel, kunna umgås i loungen, spela golfsimulator och shuffleboard.

– Man kan ta en kaffe, läsa en bok, skriva en artikel och hänga med andra padelsällskap, säger Jonas Eriksson.

Det är företaget WE Träning & Hälsa som ligger bakom padelhallen. Företaget ägs av den före detta fotbollsdomaren Jonas Eriksson och hockeyprofilen Niklas Wikegård, som båda bor i Sigtuna.

– Vi startade företaget för ett par år sedan för att få upp hälsa och träning i Sigtuna och det är fortfarande vårt prio. Det ska vara lite häftigare för de som bor i Sigtuna kommun. Oavsett om det gäller ett nytt mountainbikespår, ett gym eller som det här – en toppmodern padelhall, säger Niklas Wikegård.

Padelbubbla?

Tidigare har WE även byggt upp ett gym på Stora gatan och en padelhall i Arlandastad. Men i Sverige finns det inte så många hallar som är byggda för just padel. Ofta är det en gammal industrilokal som byggts om. Med ekande ljud som bieffekt.

Padel har verkligen blomstrat på senaste tid, men är det en bubbla som kan krascha om intresset minskar?

– Vi tror att padel är här för att stanna, den kommer inte att dö. Däremot tror vi kravbilden på hur det ser ut där man lirar kommer att förändras. De som spelar nu förväntar sig lite schysstare hallar, säger Niklas Wikegård.

Fem banor

Hallen i Stadsängarna kommer att rymma fyra inomhusbanor och en bana utomhus. Flera omklädningsrum med duschar och läktare samt fik.

– Här ska det även finnas handdukar, schampo och hårprodukter så spelarna inte behöver ta med sig hela sportbagen, säger Jonas Eriksson.

Precis i närheten bygger Internationella Engelska Skolan nya lokaler för över 500 elever. Jonas och Niklas vill gärna att fler ungdomar börjar att spela.

– Det vore kul att ha ett samarbete med dem. Sedan finns under ett vanligt år fantastiska möjligheter att ordna konferenser här ihop med något av hotellen i kommunen, säger Niklas Wikegård.

Utomhusbanan öppnar i den första juni och inomhusanläggningen öppnar den första juli.