Mitt i har tidigare berättat om den intensiva debatt som följde efter Sverigedemokraternas interpellation där de lyfte deras förslag om att ta tillbaka marken och riva den shiamuslimska moskén i Järfälla.

– Det här är en religiös lokal där människor samlas för att be och träffas. Det här är bara rykten som sprids av antimuslimska krafter och det är tråkigt att många väljer att heja på detta, särskilt i Järfällas fullmäktige, säger Haider Ibrahim, ordförande för riksorganisationen Islamiska Shiasamfund i Sverige och tidigare M-politiker i Järfälla.

Får stöd av staten

Han förstår inte hur någon kan tro att moskén skulle utgöra någon slags bas för Iran.

– Jag träffade statsministern så sent som för några veckor sedan. Jag har pratat med myndigheter som säger att detta inte stämmer. Högt uppsatta personer som pratat med Säpo bekräftar att ingenting av det här stämmer. Svenska staten skulle aldrig betala ut stöd till någon om de här påståendena skulle stämma.

Under debatten lyfte SD även avslöjandet om njutningsäktenskapen, men även händelsen där en kontroversiell imam bjöds in 2016 och Expressens senaste avslöjande om att kvinnor som vill viga sig kräver faderns godkännande.

Hur ser ni på de händelserna?

– Vi har varit verksamma i Järfälla i 25 år. Vilket parti, organisation eller företag har inte gjort något dåligt? Alla är människor, det viktiga är hur man agerar när den här typen av saker sker.

Han vill understryka att de är en religiös politiskt obunden församling.

– Vi är för demokrati och mänskliga rättigheter och vi är emot alla former av våld och tvång. Den här typen av påståenden ökar bara motsättningarna i samhället.