Varningen gäller hela länet och som mest kan det komma mellan 15-25 centimeter snö lokalt.

Snöfallet blåser in med ett djupt lågtryck och vinden kommer att tillta under tisdagen.

Därför varnar SMHI för mycket begränsad framkomlighet på vägarna, inte minst där det inte hunnits snöröjas och på olycksdrabbade sträckor.

Det finns även risk för att buss-, tåg- och flygtrafiken drabbas av förseningar och inställda avgångar.

SL: Bra att stanna hemma

SL rekommenderar att man följer trafikläget och är beredd på störningar i trafiken.

– Resenärer får räkna med att det kommer ta längre tid att åka kollektivt. Om man är en person som jobbar hemifrån någon gång i veckan kan det vara bra att göra det i dag, säger presstalespersonen Andreas Strömberg.

SJ skriver på sin hemsida att risken för trafikstörningar på sträckorna Stockholm – Västerås C – Hallsberg och Stockholm – Göteborg C är större än vanligt.

Den som vill avboka eller boka om sin tågresa kan göra det kostnadsfritt oavsett biljettyp.

Även räddningstjänsten varnar för snösmockan. Brandkåren Attunda har gått ut med en "kraftfull rekommendation" om att de som har möjlighet ska jobba hemifrån under tisdagen och onsdagen.

Snön

Dessutom är risken "sannolik" för elbortfall i områden med luftburna elledningar, vilket även påverkar mobila nät för telekommunikationer, enligt SMHI.

"Med anledning av SMHI:s vädervarningar för Stockholmsregionen i morgon och på onsdag så följer vi från E.ON:s sida utvecklingen noggrant och har beredskap att sätta in ytterligare resurser om det skulle behövas", skriver elnätsägaren i ett mejl till Mitt i.

SMHI:s varning gäller till klockan 15 på onsdagen.