Ladan Bistro på Furusundsgatan byter snart skepnad. Det var ägaren som kontaktade Ibo Cakir för att göra om sitt ställe till en Lion bar.

– Vi tycker platsen är perfekt. Det är nära tunnelbanan, många studenter bor i närheten, lokalen är fräsch och det finns uteservering. Det känns bra, säger Ibo Cakir, vd för Lion bar.

Även om en Lion bar tidigare legat på Valhallavägen så är kanske inte krogar med stort fokus på billig öl vad folk förknippar med Östermalm och Gärdet.

Hur tror du ni kommer att tas emot?

– Vi undrade också om det fanns underlag för våra kunder. Så vi kollade med Spendrups som sa att det inte fanns många barer i området, däremot många studenter. Jag tror vi kommer att tas emot bra.

Nytt fokus. Enligt Lion Bars vd Abraham "Ibo" Cakir har kedjan åter siktet på Stockholm efter att i några år satsat på resten av landet.

Nytt fokus. Enligt Lion Bars vd Abraham "Ibo" Cakir har kedjan åter siktet på Stockholm efter att i några år satsat på resten av landet.

Victor Malmcrona

Före i kön

I början av december öppnade en ny Lion bar på Hornsgatan. Där erbjöds gratis tatueringar första helgen.

– Det var så populärt på Söder och det var många som inte hann få en. Om de som stod på lista på Södermalm orkar ta sig till Gärdet får de gå före i kön.

Framåt kan tatueringar bli ett mer permanent inslag.

– Vi funderar på att göra det till vår grej, att hos oss kunna få en tatuering som inte kostar skjortan. Vi får se hur det blir.

Lion bar Gärdet öppnar fredagen 16 december klockan 18.