Västerortsklubben förlorade seriepremiären mot IFK Stocksund i division 2 med ofattbara 28-0 på Spånga IP förra helgen. Och utanför planen är läget kritiskt för klubben. Inga spelare eller tränare är kontrakterade, vilket Fotbollskanalen var först med att berätta.

Spelare får visa upp sig

Spelarna som väntas ställa upp, bara 14 man finns i truppen just nu, är spelare på jakt efter andra klubbadresser och de är bara inställda på att spela fram till i sommar.

Enligt nya ordföranden Glenn Bovin är tre olika sponsorer intresserade av att gå in som nya huvudsponsorer i Akropolis. De är klubbens enda räddning.

– Vi har tittat lite bakåt på hur klubben skötts och tror ändå att vi kommer kunna säkerställa en framtida existens. Om tre, fyra veckor vet vi, säger Glenn Bovin till Mitt i.

Han anser att det funnits mycket i övrigt att önska från de senaste årens styrelser.

Skatteskulderna ökar

Akropolis skatteskulder, som Mitt i berättat om tidigare, ökar och de kommer, enligt Glenn Bovin, att ligga på cirka 2,2 miljoner kronor om några dagar.

– Går sponsorerna in så kommer de lösa skulderna. Vi kan inte betala ut några spelarlöner till våra spelare nu, men de är samtidigt helt fria att gå till andra klubbar i sommar. Vi kräver inget tillbaka från dem, säger Glenn Bovin.

https://www.mitti.se/nyheter/oviss-framtid-for-akropolis-if-tufft-ekonomiskt-lage/repvby!TyLQFESlXVALt72oVHNN9Q/

Spelarna i den nuvarande truppen håller division 3-nivå, enligt Glenn Bovin.

– Spelare från division 1 och uppåt som saknar en klubb har också anmält intresse och vi kan komma att ta in fler. De har ju världens möjlighet att visa upp sig i Akropolis-tröjan under våren, säger Glenn Bovin.

Vad är er långsiktiga plan för klubben?

– Att vi långsamt ska klättra upp igen.

Vad kräver sponsorerna för att gå in?

– Att det inte finns några fördjupade oegentligheter kring klubben, så därför gräver vi ordentligt nu. En revisionsbyrå jobbar dygnet runt för att titta på transaktioner i klubben under de senaste åren.

Och om sponsorerna inte går in?

– Då avvecklar vi klubben. Men vi kommer ändå att betala alla skatteskulder samt skulder till kommunen.