I slutet av februari berättade Mitt i Bålsta att Företagarna i Håbo öppnat upp för den som ville nominera sin favorit till Årets Företagare. Nu står det klart vilka tre det är som kan vinna priset när Företagarna har presenterat finalisterna och motiveringen dessa har fått.

Frida Mattsson, Håbo Buss

MOTIVERING;

Frida har sen ett par år tillbaka tagit över och driver nu familjeföretaget Håbobuss tillsammans med sina syskon. De har, tack vare många år av kloka investeringar och återinvesterade vinster, lyckats överleva och hålla en god ekonomi trots pandemin. Hon har ett stort engagemang, är en innovativ, driven och lösningsorienterad kvinna som vill tro att alla problem ar en lösning och man når den bättre tillsammans. En självklar finalist!

Dan Hallman, Elteknikgruppen

MOTIVERING;

Dan driver ett väletablerat företag i Håbo som erbjuder elinstallationer till både privatpersoner, offentliga verksamheter och företag. Efter ett väl genomfört förvärv har han dessutom utökat verksamheten till Järfälla kommun. Med en över tid god ekonomi, ett driv att ständigt utveckla verksamheten, en förmåga att anpassa sig efter omvärldens förutsättningar och ett stort engagemang kring alla näringslivsfrågor är han en självklar kandidat till priset.

Patrik Nygård, Skokloster Lanthandel

MOTIVERING;Patrik Nygård, matvaruhandlaren som driver Tempo i Skokloster har satsat på att driva handel för att ge Skokloster ett utbud till rimliga priser. En sund, stabil och långsiktig ekonomi, ett genuint engagemang i att gynna lokala förmågor och producenter är Patrik en given finalist! Han vågar satsa där ingen annan vågar och lyfter därigenom hela sitt närområde!

Förra året var det Paul Silander, vd och ägare av Skubbet AB, som vann priset som årets företagare.