Redan före den utlovade nyöppningen klockan 12 hängde några män på låset utanför Byus for you i Lidingö centrum.

– De hade väntat på att vi skulle öppna. Det har saknats herrkläder på Lidingö och här hade vi bara en liten hörna innan, säger Joacim Bergström, delägare i familjeföretaget.

Modehandlaren har funnits på ön sedan 1982 och i samband med sitt 40-årsjubileum tar de över Hemtex gamla lokaler. Då blir också butiken de haft sedan innan en renodlad herrklädesbutik.

– Nu kan vi ha mer bredd från fler varumärken– jobbskjortor, alternativ till fest, lite kostym och någon udda kavaj, säger Joacim Bergström.

I de nya lokalerna finns mer damkläder än tidigare, kläder för tonåringar och även lite inredning.

– Så nu har vi kläder till flera generationer, säger Mia Brundin som grundat företaget och driver det tillsammans med sina barn.

Rymligt

Lidingöbon Sofi Rosenstare Landström är glad att butiken omfattar nästan 200 kvadratmeter.

– Som tjej vill jag gärna ha utrymme att stå på håll och se mig själv i spegeln i omklädningsrummet. Visst kan jag handla på nätet men jag tycker det är trevligt med det sociala. Så det här är toppen, säger hon.

Christian Bäck gläds också över det nya utbudet.

– Jag tycker att det har saknats herrkläder på ön. En butik för streetkläder och något mer skräddat. Här kan jag hitta street, säger han.

Nytt för centrum är också att parkeringsstöket sjunger på sista refrängen.

– Den nya parkeringen blir klar i mitten av september. Äntligen får vi öppna lla våra parkeringsplatser för Lidingöborna. Det blir ljust, glatt och nya elladdstolpar installeras, säger Idha Sundén Cullberg på Grosvenor.