Den nya kamerapunkten sitter i korsningen Skarpnäcks allé - Pilvingegatan.
– Det har att göra med händelser som skett i närtid. Bland annat två sprängningar i närområdet, säger kommunpolisen Alvaro Torres.
Den senaste ägde rum den 19 augusti då en hemmagjord bomb exploderade i ett trapphus. Skadorna blev omfattande på ett våningsplan men ingen person skadades fysiskt. En annan explosion med splitterskador inträffade den 20 januari.
– Jag förstår att det finns de som är för och de som är emot övervakningen. Men som läget är i dag och när vi inte hittar gärningsmän eller kan lagföra dem, eller om vi inte har vittnesmål, så kan kamerorna vara ett bra hjälpmedel, säger kommunpolisen Alvaro Torres.
Kan styras från central
På polisens kameracentral kan personalen följa de platser i Stockholm de är intresserade av för tillfället. Den nya kamerapunkten vid Skarpnäcks allé/Pilvingegatan möjliggör sikt åt flera håll. En av kamerorna har fasta riktningar.
– Den andra kameran är styrbar och kan riktas åt det håll du är intresserad av, säger Stefan Singman, chef för kamerabevakningen på Stockholmspolisen.
Anders Björklund
Den nya utrustningen sattes först upp den 1 september. Enligt Alvaro Torres fungerade den inte som den skulle, så i denna vecka sattes nya kameror upp. Den nya kamerapunkten har tillstånd i 90 dagar.
– Men vår förhoppning är att den ska få permanent tillstånd, säger Alvaro Torres.
Blivit fler
Stefan Singman, polisen.
Polisen
Platserna med poliskameror i Stockholmsområdet har de senaste åren blivit allt fler.
– Visst finns ett större behov än det finns kameror. Men vi får fortlöpande in nya. Det är våra 17 lokalpolisområden som lämnar in önskemål och i tilldelningen utgår vi från rådande konfliktlägen och var de bedöms göra störst nytta, säger Stefan Singman.