Polisen hade i början av denna vecka ännu inte gripit någon misstänkt för den hemmagjorda bomben som exploderade i trapphus i Skarpnäck natten mot den 19 augusti.

Väggar förstörda

I början av veckan fanns heller ännu ingen prognos för när hyresgästerna i fyra lägenheter på det värst drabbade våningsplanet kan flytta tillbaka till sina bostäder.

”Två lägenheters entrépartier är i princip helt förstörda, både dörr, karm och på väggar runt om. De andra två har också skador men inte lika omfattande”, skriver Stockholmshems kommunikationschef Åsa Stenmark i mejl till Mitt i.

Anders Björklund

Hissen också trasig

Hissen är också skadad och det fanns i början av veckan heller ingen prognos för när den är i bruk igen. I huset bor flera äldre.

Hissen är ur funktion efter bomben som exploderade.

Hissen är ur funktion efter bomben som exploderade.

Anders Björklund

Den hemmagjorda bomben förstörde även flera fönster i trapphuset.

– Det är förfärligt och kanske fel att tala om tur i det här fallet, men fönsterrutor i trapphuset gjorde att en del av tryckvågen kunde leta sig ut där. Annars kanske skadorna inne blivit ännu värre, sa Åsa Stenmark till Mitt i förra veckan.

Grannar som Mitt i talade med förra veckan berättar om det hemska i att vakna av den fruktansvärda smällen. De känner sig oroliga efter skjutningarna i Skarpnäck under 2022 och nu explosionen i trapphuset.

– Det är fortfarande lite svårt att sova och slappna av, sa en av grannarna som Mitt i talade med ett par dagar efter explosionen.

Läs mer: Polisen: "Var en hemmagjord bomb som exploderade".