Vid ingången till Gula villans trädgård sitter Tumbaborna Medha Raihan, 17 och Hevi Moslli, 18. De är två av ett 30-tal ungdomar, födda 2007 och 2008 från Botkyrka, som har sommarjobbat här på Boodlas sommarkafé.
De säljer grönsaker som de själva plockat i trädgården.
– Det har varit kul, vi har fått lära oss mycket, säger Medha Raihan.
Uppe i köket står Norsborgarna Julia Khoshaba, 17, och Shanel Zagbayou, 18, och tar emot beställningar. En familj som sitter i trädgården väntar på sin sallad. Agnes Fischer, grundare av Boodla och dagens kökschef, rycker in.
Salladen är slut!
– Vi brukar plocka på oss innan, men har inte hunnit det i dag, säger hon.
Drivs av bidrag via projekt
Hon rusar ner till källaren och plockar med sig en backe ut i trädgården. Hon tar sikte på salladen och morötterna, samtidigt som hon berättar om Boodla och deras olika ungdoms- och integrationsprojekt: Force for Good, Foodie Futures och SFI. Det är kafé, workshops med matlagning och extraknäck i trädgården.
De har sex tjänster i föreningen som drivs genom samarbeten och bidrag från bland annat Allmänna Arvsfonden. Utan dessa hade de varken kunnat ta emot ungdomar som arbetar eller drivit ett kafé tillsammans med dem, berättar Agnes Fischer.
I somras öppnade kaféet, 13 år efter att de kom hit till villan.
– Vi vill att folk ska hitta ut hit.
Hon plockar med sig grönsakerna och sedan går tillbaka in i källaren för att skölja av dem.
En lyckad sommar hittills, menar hon.
– Ja, det har varit mycket men man mår väldigt bra här ute..
"Vi bollar med ungdomarna"
Hon rusar upp igen och tjejerna i köket sätter i gång med salladen.
– En stor del av vår verksamhet handlar om att engagera. Att du själv hittar på recept, odlar och kan hämta grönsaker i trädgården, säger Agnes Fischer.
Boodlas grundare, Agnes Fischer. I dag vikarierande kökschef i Gula villan.
Anton Kyhlbäck
Idén att starta ett sommarkafé har funnits med länge.
Men det var först till för ganska nyligen som det gick, med stöd av bidragen till föreningen och möjligheten att ta in sommarjobbare, som det gick.
– Det var nu vi kände att vi var redo, och vi planerar att ha öppet så länge värmen håller i sig.
Gästen: "Vi har varit här flera gånger"
Jannat El Metouri och hennes systerdotter Ranin El Metouri väntar tålmodigt på sin sallad i trädgården. Nu är den här.
Grannen Walaa är med och njuter i solen. De har ätit kladdkada och tagit en kopp kaffe.
– Vi hittade hit i början på sommaren, en granne som tipsade. Jättehärligt, vi har varit här flera gånger, säger Jannat El Metouri.
Agnes Fischer med ungdomarna Shanel Zagbayou och Julia Khoshaba, som gör sin sista dag på sommarjobbet.
Anton Kyhlbäck