För en vecka sen ändrades lagen om allmänna sammankomster när maxtaket för sittande publik höjdes från 50 till 300 personer. Den nya gränsen skulle gälla från första november.

Beskedet var efterlängtat både av kulturarrangörer och fotbollsklubbar i Stockholm, men i och med att hårdare restriktioner nu införs i regionen ser taket för idrotts- och kulturevenemang ut att ligga fast på 50 personer. Ett formellt beslut väntas tas av länsstyrelsen.

På Dramaten har man förberett sig för att spela för en betydligt större publik än tidigare nu på söndag.

– Vi såg fram emot att få ta emot en större publik, så det har vi varit helt laddade för men vi får rätta oss efter det som händer nu och inväntar länsstyrelsen beslut. Det är fruktansvärt tråkigt, säger Lena Törner, pressansvarig på Dramaten.

https://www.mitti.se/nyheter/bibliotek-simhallar-och-museer-stangs-inte-ner/reptjC!d6owzWrKT3roRcdV8@64w/

Även Kungliga Operan får nu tänka om.

– Vi hade gjort förberedelser för att ta emot 300 men avvaktar nu efter dagens besked, säger Operans presschef Torbjörn Eriksson.

Fotbollen fortsätter utan publik

Hammarbys herrlag möter BK Häcken på Tele2-arena på söndag och har lottat ut 300 biljetter till sina supportrar. Till Sportbladet säger Henrik Kindlund, vd för Hammarby IF, att man nu får blåsa av planerna och fortsätta spela inför tomma läktare.

– Det är jättetråkigt, vi såg verkligen fram emot att ha publik på matchen. Men läget är som det är och vi har respekterat myndigheternas beslut från dag ett, och kommer självklart fortsätta göra det, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till Sportbladet.

Även Djurgården hade lottat ut biljetter till sin nästa match mot AIK men rättar sig nu också efter de nya restriktionerna.