KVÄLLSÖPPET. Newt på Polhemsgatan har öppnat vinbar på kvällarna.. Foto: Privat

Ny vinbar på Kungsholmen

Smårätter att dela på och matchande viner. Nu finns en ny vinbar på Kungsholmen.

  • Publicerad 16:00, 9 maj 2021

Det är Newt Food & Bread på Polhemsgatan som nu lägger till kvällsöppet på menyn. Precis som tidigare är det gluten- och laktosfri frukost och lunch som gäller på dagarna. På kvällarna är det sedan samma meny men serverat som smårätter för att dela på.

– Vi behåller samma stil med glutenfritt och det är samma kock som jobbar, säger Aleksander Busz Fabritius som ansvarar för vinbaren i kaféets regi.

Snabbväxande hamburgerkedja öppnar på Kungsholmen

Han bor i området och tyckte det var synd att det var stängt på kvällarna. Därför tog han initiativet till vinbaren tillsammans med ägaren Maria Sander. De har även tidigare haft kvällsöppet och hon är glad att de kör på nytt.

– Det är fantastiskt trevligt. Hela restaurangen och kaféet har fått mer liv. Många av våra stammisar har längtat efter att gå hit om kvällarna. Det känns jättebra, säger hon.

Menyn kompletteras sedan med en vinlista, med sorter från hela världen. Alla viner serveras både som flaska och på glas.

– Jag jobbar hårt för att få fler sorter, men det tar lite tid när det är kvalitet. Sedan tänker vi ha vinprovningskvällar regelbundet, som en Argentinakväll med Malbec, säger han.

Vinbaren har nu haft öppet i cirka två veckor.

–  Jag älskar stället och folk har redan gett positiva reaktioner. Det här en dröm som blir sann.